Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ronico slaat eerste paal voor energieneutrale kas

Ronico heeft de eerste paal geslagen voor de bouw van een innovatieve, energieneutrale kas aan de Middenweg in Venhuizen. Dit project is een mijlpaal voor het familiebedrijf waarin tulpen naar eigen zeggen effici├źnter en duurzamer dan ooit zullen worden geteeld.

Nieuwe kas, nieuwe mogelijkheden
De nieuwe kas van Ronico bestaat straks uit vijf afdelingen, allemaal uitgerust met de nieuwste technologie├źn, waaronder twee Furora-bosmachines per afdeling. Dankzij dubbele teeltlagen en een geavanceerd containersysteem wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Daarnaast wordt de kas milieuvriendelijk en volledig energieneutraal door het hergebruik van water en op termijn de toepassing van een WKO-systeem als alternatieve energiebron.

Bijzondere gasten en lokale betrokkenheid
Het slaan van de eerste paal werd bijgewoond door alle medewerkers van Ronico, met als speciale gasten Cor de Wit en Riet de Wit-Fit, de grondleggers van het bedrijf. Zij hadden de eer de eerste paal te slaan. Dit project is mogelijk door de nauwe samenwerking met verschillende lokale bedrijven, zoals Polytechniek, KaRo, Schadenberg, De Wit-Besseling en Bercomex. De kasconstructie wordt gerealiseerd door KG Greenhouses en KG Systems levert het containerssyteem.

Een duurzame toekomst
Ronico is verluid de grootste tulpenproducent ter wereld en bouw van de nieuwe kas past bij strategie om deze positie te versterken. Ronico verwacht dat de nieuwe kas op 1 december 2024 operationeel zal zijn.

Voor meer informatie:
Ronico
Tel.: 0228 541717
[email protected]
www.ronico.eu

Publicatiedatum: