Ovata borgt continuïteit in proces met onderhoudsplan voor automatisering

Al meer dan 30 jaar teelt OVATA succulenten met passie. Iedere succulent, ongeacht het moment van het jaar, is van dezelfde kwaliteit, intense kleur en sterkte.

In 2007 bouwde succulenten kweker Ovata een nieuw geautomatiseerd, gerobotiseerd en gemechaniseerd glastuinbouw-bedrijf van 10 hectare. Codema leverde, voor dit destijds nieuwe bedrijf, een groot aantal op maat gemaakte teeltsystemen. Deze zijn gebaat bij onderhoud, en hiertoe is nu samen met de leverancier een plan opgesteld.

Christian Sonneveld, floor manager Ovata, vertelt. “Het gesprek met Codema resulteerde in een jaarlijks onderhoudscontract. Eén keer klein onderhoud in het voorjaar en aan het einde van het jaar groot onderhoud op zo’n manier dat ons dagelijkse proces hier geen hinder van ondervindt. In mijn ogen een win-win voor beide partijen. Wij zijn verzekerd van een vakkundig monteur die voor ons het onderhoud pleegt, Codema kan op zijn beurt materiaal en personeel tijdig bestellen en inplannen.”

Onderhoud voorzien
“We zijn nu 1 jaar bezig en wij zijn meer dan tevreden over de vakkundigheid van de vaste monteurs,” aldus Sonneveld. “Tijdens het klein onderhoud smeert Codema alle machines. We gebruiken dit moment ook om problemen te voorzien. Wat kan beter en wat moet vervangen worden. Na het klein onderhoud maakt Codema een totaal onderhoudsoverzicht. Wij beslissen wat we met het groot onderhoud later in het jaar, aanpakken en/of vervangen. Alles valt of staat voor ons met goed werkende automatisering. De middentrein bijvoorbeeld, rijdt 24/7 en vervult een cruciale rol in ons proces. Een storing hieraan betekent voor ons een serieus probleem. Ons dagelijkse proces moet doorgaan, onverhoeds stilvallen willen we hiermee voorkomen. Hieraan draagt Codema met het onderhoudsplan en vakkundige monteurs aan bij. Dat geeft rust en meer werkplezier.”

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
www.codema.nl
info@codemasystemsgroup.com


OVATA
Hoefweg 152
info@ovata.nl
www.ovata.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.