AgriPlace Chain maakt lab analyses inzichtelijker

Met de nieuwe Lab analyse module van AgriPlace worden naast informatie zoals leveranciersovereenkomsten en certificaten nu ook analyseresultaten inzichtelijker. De connectie met laboratorium Groen Agro Control staat inmiddels live, Eurofins en andere nationale en internationale labs volgen.

Groeiende uitdaging
Agrarische bedrijven ontvangen analyseverslagen in grote hoeveelheden, zowel hun eigen analyses van diverse laboratoria als van leveranciers. Deze resultaten worden vaak handmatig verzameld en bijgehouden in folders en Excel, dit maakt het lastig om risico’s van een leverancier of product snel in te schatten. Bovendien worden de eisen van de klanten steeds complexer en kunnen ze nogal uiteenlopen.

Tijdbesparing
Hélène van den Dries, Product Manager bij AgriPlace, over de nieuwe ontwikkeling: “De Lab Analyse module automatiseert het verzamelen van resultaten van laboratoria én leveranciers en dat betekent minder handmatig werk en heldere resultaten. Het pdf-rapport en bijbehorende resultaten worden binnen de privé connectie met het lab automatisch opgehaald, georganiseerd en opgeslagen aan de hand van product, ras, leverancier of teler.

Het juiste product naar de juiste klant
 Kwaliteitseisen van supermarkten, standaardhouders en instituties worden steeds complexer, strenger en gevarieerder. De benodigde informatie om aan de verschillende combinaties van klanteisen te voldoen is vaak versnipperd en de toegang daartoe lang niet altijd eenvoudig. Met de Lab Analyse module is er een nieuw stuk van de puzzel compleet, en wordt het controleren op klanteisen met betrekking tot analyses en certificaten geautomatiseerd binnen een platform.

Vermindering van risico en kosten
Het inschatten van risico’s per product en leverancier kan lastig zijn als je niet de juiste informatie bij de hand hebt. Uitslagen staan vaak in een PDF, waardoor het moeilijk is de geaggregeerde data te analyseren. Volgens product manager Hélène van den Dries worden vragen als ‘bij welke telers zit het grootste risico? Hoeveel MRL-overschrijdingen waren er vorig jaar voor dat product uit Zuid-Afrika? En waar vonden we eerder het actieve ingrediënt dat nu op de zwarte lijst staat?’ makkelijk te onderzoeken en beantwoorden met de nieuwe module. Dit draagt bij aan een efficiëntere planning van lab analyses en het beter inschatten van risico’s.

Over AgriPlace
AgriPlace is een wereldwijd platform dat inzage geeft in de groeiende hoeveelheid informatie over duurzaamheid en veiligheid in de voedingssector. Het maakt het behalen en delen van certificering eenvoudiger voor producenten en inkopers weten met een simpele check precies wat ze kopen. Het bedrijf is in 2018 opgericht om agrarische ketens te verduurzamen met behulp van digitalisering. Het innovatieve cloud platform maakt kwaliteitsbeheer en communicatie tussen alle partijen in de voedselketen gemakkelijker, veiliger en goedkoper. AgriPlace is ontwikkeld in samenwerking met telers, coöperaties, handelaren, norminstanties en retailers. Zie ook www.agriplace.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven