Verdere teeltoptimalisatie met draadloze sensoren voor klimaatcomputers

In bepaalde teelten of bij specifieke omstandigheden is een draadloze sensor een absolute must. Dat weten ze bij Sendot maar al te goed. Om te voldoen aan de vragen die de sensorontwikkelaar hiervoor heeft binnen gekregen is vanaf heden een draadloze versie van de Sendot-sensoren beschikbaar. De eerste orchideeën- en groentetelers werken inmiddels met deze sensoren en geven aan enthousiast te zijn. 

Met de sensoren kunnen telers draadloos analoog fotosynthese, zuurstof en chorofyl meten. De nieuwe versie sensor bestaat uit een sensor met zender en een basisstation.

Koppeling klimaatcomputer voor data-inzichten
Het basisstation wordt via een analoge verbinding gekoppeld aan de klimaatcomputer of ieder ander platform dat op basis van analoge aansluiting werkt. Aan de sensor zelf zit een zender waardoor de dataverbinding met het basisstation tot stand kan komen.

"Daarmee wordt bekabeling overbodig en heeft de teler een veel grotere flexibiliteit bij het plaatsen van de sensor", vertelt Erwin Gräfe. "Hierdoor wordt ook de toepassing van de sensor in bewegende teelten mogelijk. Het basisstation zorgt ervoor dat de meetwaarden via de klimaatcomputer uitgelezen kunnen worden. Wel zo makkelijk om eenvoudig nieuwe inzichten te krijgen door de Sendotmetingen naast andere meetgegevens uit de kas te leggen."

Groot bereik
Bij de ontwikkeling van de nieuwe draadloze sensorversie heeft Sendot gekozen voor een lage frequentieband waardoor men in staat is om data over grote afstanden, betrouwbaar te verzenden. "In een kas halen we afstanden tot 150 meter. Onze draadloze sensoren kunnen ook als hub fungeren waardoor nog grotere afstanden overbrugd kunnen worden."

Eerste gebruikers
De eerste orchideeën- en groentetelers werken inmiddels met deze sensoren en geven aan enthousiast te zijn. Erwin: "Het geeft ze de mogelijkheid om in een bewegende teeltsysteem belangrijke sensordata zoals de fotosynthese te monitoren maar daarnaast heeft men ook de vrijheid om snel sensoren te verplaatsen en te meten op essentiële plekken. De sensordata komen centraal binnen via de klimaatcomputer, waardoor er snel een vergelijking gemaakt kan worden met andere klimaatdata. Dit tezamen heeft geresulteerd in een verdere optimalisatie van de teelten."

Beschikbare sensoren
De draadloze analoge versie is voor fotosynthese, zuurstof en chlorofyl beschikbaar.

Voor meer informatie:
Erwin Gräfe
Sendot

info@sendot.nl 
www.sendot.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven