Winnaar Roselily Design Award 2021 bekend

Op vrijdag 11 juni won Silvy Lehner van Lentiz MBO Westland de eerste editie van de Roselily Design Award. In de Roselily kas in Breezand werd de strijd gevoerd tussen zes Bloem & Design-studenten uit heel Nederland.

Tijdens de voorronde eerder deze maand, maakten meer dan 100 studenten een corsage met daarin Roselily’s verwerkt. Uiteindelijk werden de zes studenten met de mooiste corsages uitgenodigd in Breezand voor de finale van de Roselily Design Award. Het was een spannende strijd. De finalisten kregen twee opdrachten: Een bruidsboeket en een vrije opdracht met de Roselily als hoofdbloem.

Nadat de driekoppige jury bekend maakte wie de winnaar was, bleek dat het een nek-aan-nekrace was. Na het optellen van de punten ging Silvy Lehner naar huis met de Roselily Design Award en een geldprijs van € 300,-. Ook haar school, Lentiz MBO Westland valt in de prijzen. Zij krijgen 100 Roselily-stelen die ze kunnen gebruiken voor een schoolopdracht naar keuze.

De Roselily Design Award zal jaarlijks plaats vinden tijdens de Dutch Lily Days, een groot landelijk lelie-evenement. “Volgend jaar hopen we het groter aan te kunnen pakken als de coronamaatregelen niet meer van toepassing zijn.” Aldus Frans Langelaan, medeorganisator van het evenement.

Fotografie: Rene Faas en Patrick Haring


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven