Prijs voor verpakking met opnieuw 50% plasticbesparing

Mucci Farms heeft de Packaging Innovation Award gewonnen met de nieuwe Naked Leaf Living Basil Sleeve tijdens de Canadese Produce Marketing Association’s 2021 Annual Convention and Trade Show. De 95e CPMA wordt virtueel gehouden met exposanten uit de hele Noord-Amerikaanse teeltsector. 

De Naked Leaf Living Basil Sleeve is samen met Simple Snack, Cutecumber Poppers en Paper Top Seal de vierde verpakking in drie jaar tijd waarmee de teler een prijs wint vanwege de duurzaamheid. De nieuwste innovatie vermindert de hoeveelheid plastic met 50% door voor de helft van de verpakking papier te gebruiken.

De Naked Leaf Living Basil Sleeve vermindert plastic met 50% door papier te gebruiken voor de helft van de verpakking.

De verpakking kan uit elkaar worden gehaald, zodat het plastic en papier allebei gerecycled kunnen worden. Daarnaast is de pot opnieuw te gebruiken of te recyclen en is de binnenpot 100% biologisch composteerbaar. "We zijn heel blij met deze erkenning door de CPMA, omdat we een duurzamer bedrijf en een duurzamere sector willen worden," zegt Fernanda Albuquerque, packaging development manager.

Met wortels
Naast de verpakking is Naked Leaf Living Basil een product dat populair zal zijn onder de consumenten. "Niet alleen is de verpakking duurzaam, maar het product is ook uniek, omdat de basilicum wordt verkocht met de wortels er nog aan. Zo kun je water geven, net als bij een plant, en bladeren plukken wanneer je wilt," zegt Emily Murracas, director of marketing. 

De Packaging Innovation Award was een van de vijf New Produce Showcase Award-categorieën, waar ook Best New Product, New Technology, Snackable Product en Organic Product toe behoorden. In totaal werden 56 producten van 42 bedrijven tentoongesteld en werden er winnaars gekozen door een jury met leden uit de hele sector. 

Mucci Farms heeft daarnaast hun nieuwe Cultivo Mushroom Collection geïntroduceerd en een nieuw ontwerp van de Cherto Gourmet Cherry-tomaten, die nu in een los snackformaat worden aangeboden. Voor de 2020 Packaging Innovation Award-winnende Paper Top Seal is het aanbod ook uitgebreid met een formaat van een halve liter voor meerdere snacktomaten van Mucci Farms.

De jaarlijkse CPMA Convention and Trade Show werd dit jaar weer geannuleerd door de blijvende pandemiebeperkingen. Er worden plannen gemaakt voor een volledige fysieke editie van 5-7 april 2022 in Montréal, Québec.

Voor meer informatie:
Ajit Saxena
Mucci Farms
+1 519 326 8881
asaxena@muccifarms.com 
www.muccifarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven