Broekhof presenteert de CircularBag

In de bloemen- en plantensector is er steeds meer aandacht voor de duurzaamheid van verpakkingen. Toch belanden plastic bloemenhoezen en krimpfolie nog vaak in de verbrandingsoven. Zonde, want het materiaal is goed te recyclen. Verpakkingsbedrijf Broekhof speelt hierop in en heeft speciaal voor deze branche een duurzaam concept ontwikkeld: de CircularBag.


Klik hier voor vergroting

Met de CircularBag biedt Broekhof kwekers, bloemisten en exporteurs een efficiënte en betaalbare totaaloplossing om op een duurzame manier bloemenfolie, -hoezen en krimpfolie te verzamelen. Binnen Europa brengen leveranciers, groothandels of exporteurs de volle CircularBags (gemaakt van 90% gerecycled plastic) naar het verzamelpunt in Aalsmeer. Daar zorgt Kras Recycling voor de recycling. Broekhof maakt van het afvalplastic nieuwe bloemenhoezen, de semitransparante Recy-hoes. Deze hoes wordt gemaakt van 100% gerecycled plastic. Op naar een circulaire economie!

Voordelen CircularBag
De CirularBag is beschikbaar in twee formaten. Eén van 200 liter speciaal voor bloemisten en één van 400 liter voor groothandels. Daarnaast is er handige houder beschikbaar om de zak open te houden en gemakkelijk te vullen. Deze houder is uit te breiden met wieltjes. Handig, maar de CircularBag heeft nog meer voordelen:

  • Verzamel eenvoudig op elke werkplek bloemenfolie, -hoezen en krimpfolie.
  • Lever volle zakken gratis in bij eigen leveranciers, groothandels of exporteurs.
  • Geen verpakkingsbelasting meer betalen.
  • Alles vanuit de CircularBag wordt gegarandeerd gerecycled.
  • Draag bij aan een gesloten kringloop binnen de sierteeltbranche.
  • Met de CircularBag geven bedrijven een positieve uitstraling.

Voor meer informatie:
Broekhof
www.broekhof.nl/circularbag


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven