Weber Verpackungen presenteert nieuwe verpakking

"Gecombineerde papieren verpakking zorgt voor goede presentatie bloemen in water"

De verpakking bloomguard van Weber Verpackungen is ideaal voor de bescherming en marketing van snijbloemen, potplanten, kruiden en sla. Deze is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic en is geschikt voor zowel handmatig als automatisch verpakken. Bloomguard laat planten en bloemen goed ademen, minder zweten en zorgt voor een langere houdbaarheid. Door de look en feel benadrukt de verpakking de natuurlijkheid van de plant. Het wordt gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en wordt beprint met inkt op waterbasis.

De Duitse producent biedt nu een innovatieve variant van Bloomguard: bloomguard Mixed Paper. Deze wordt volledig van papier gemaakt, maar wordt alleen waterdicht gemaakt op de plaatsen waar het nodig is.

Omdat het onderste deel van de zak bestaat uit ongeveer 5-7% waterdicht papier kan het eenvoudig in water worden geplaatst. Het bovenste deel van de zak (>90%) bestaat uit standaard papier dat niet waterdicht is. Deze slimme combinatie van materialen zorgt ervoor dat deze verpakking heel duurzaam is en kosteneffectief.

"De meeste papieren verpakkingen voor bloemen bestaan uit gestreept, bruin papier. Maar wanneer bloemen een poos in het water staan, wordt het papier zacht en bestaat het risico op scheuren. Daarom hebben we nu een nieuwe verpakking geïntroduceerd die het gestreepte bruine papier combineert met een onderlaag van waterdicht papier," zegt verpakkingsconsultant Olaf Amende.

"We hebben een nieuwe papiercombinatie als optie toegevoegd aan ons assortiment door middel van een intelligente technische aanpassing. Op deze manier combineren we het beste van twee werelden. Zo hebben we een betaalbare, duurzame papieren verpakking met een optimale presentatie."

Na gebruik is de verpakking 100% recyclebaar. De verpakking kan daarnaast volledig worden ontwikkeld volgens de wensen van de klant en geprint in alle mogelijke maten, vormen en 10 verschillende kleuren.

Voor meer informatie:
Thomas Leithe
WEBER Verpackungen
leithe@weberverpackungen.de 
+49 176 1180 9922
Olaf Amende (NL)
amende@weberverpackungen.de 
+49 151 4627 3725
www.bloomguard.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven