Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mooi rozengewas met full LED rond Valentijnsdag

Valentijnsdag is voor rozen een cruciaal moment in de afzet. De teelt moet tegen die tijd dan ook top zijn. Bij het onderzoek met full LED was dat de vorige jaren een moment waarop dit niet het geval was. Bij de bijeenkomst van de gewascoöperatie roos op 19 februari waren er nu duidelijk positieve reacties: een mooi gewas rozen en een goede productie. Daarbij ook nog eens heel weinig meeldauw.


 
Tijdens de vorige bijeenkomst van ‘Perfecte roos: the next level’, begin december vorig jaar, waren vergelijkbare reacties te horen. Al vanaf die tijd gaat het goed in de proef.

Uiteraard zijn er verbeterpunten. Nu het gemiddeld voor Red Naomi en Avalanche goed gaat, wordt gekeken wat er per ras nog beter kan. Het gewas in de kas heeft een mooie kleur, maar in de uitbloeiruimte vergeelt het blad nu makkelijk en komen de bloemen minder goed open.

Lees hier verder op Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: