Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een explosie van kleur in hartje Berlijn

Afgelopen week is de nieuwste editie van Cinefleur magazine online gezet. Cinefleur is het digitale magazine omtrent bloemen en planten en bezoekt elke twee maanden een andere stad in Europa om de laatste trends, innovaties en inspiraties te tonen. Inspirerende verhalen van lokale bloemisten, die hun creativiteit met bloemen en planten op allerlei manieren te toon spreiden, voeren de boventoon.

De nieuwste editie is opgenomen in Berlijn, een stad die bruist van cultuur, van zijn hippe restaurants tot zijn vele artiesten. Het is niet verassend dat Berlijn een hotspot is voor liefhebbers van bloemen en planten.

Debuterende bloemen
Zo neemt Cinefleur je mee naar hip Japans restaurant Zenkichi waar ze zich bezighouden met de Japanse bloemschikkunst Ikebana. Ikebana artiest Chiori gebruikt de nieuwe Rosa Momentum Yellow van Dümmen Orange in een reeks prachtige tafeldecoraties.

De Momentum is niet de enige nieuwe bloem die zijn debuut maakt in het magazine. Ook de Pina Colada Cream, de nieuwste kleur binnen de Pina Colada Chrysanten, wordt in de spotlight gezet. Ruby Barber van de Berlijnse designstudio Mary Lennox combineert de Pina Colada met een echt Berlijns icoon, de Trabant, en creëert zo een krachtige installatie.

Der Holländer
Kom meer te weten over de typische Berliner planten trends in tuincentrum Der Holländer. Al ruim 35 jaar is Der Holländer de koploper in de Berlijnse plantenmarkt met exclusieve planten waar mensen soms uren voor in de rij willen staan. Bij Der Holländer wordt ook de Mini Anthurium, de kleinere versie van de Anthurium, onder de loep genomen. Wat maakt deze plant nou zo bijzonder?

 

Favoriete roos
Cinefleur laat daarnaast maar eens zien hoe veelzijdig de geliefde Avalanche+ roos is. Samen met het bloemistenteam van Florale Welten toveren zij de Duitse hotspot ‘House Of Small Wonder’ om in een groot bloemenlandschap. “Onze filosofie is het ontwerpen en bedenken van verschillende bloemen werelden en deze samen laten komen. Van klassieke werelden met strakke vormen, tot meer een Bohemian stijl of juist zeer modern. En de Avalanche+ is een van onze favoriete rozen om mee te werken, vanwege zijn mooie, volle kleur en sterke steel” aldus Mathias van Florale Welten.

Gerbera
De Berlijn editie van Cinefleur combineert sfeervolle stadsbeelden van onder andere de muur, graffiti hotspots en grote industriële plekken, met het kleurvolle en speelse van bloemen en planten, zoals bijvoorbeeld de Gerbera. Wist je dat je jouw Gerbera’s makkelijk kan uitzoeken op de site van Colouredbygerbera.com?

Texel
Het Engelse Cinefleur magazine komt elke twee maanden uit en abonneren is geheel kosteloos. De volgende editie staat gepland voor begin December en wordt opgenomen op Texel. Daar neemt Cinefleur een kijkje bij trendy conceptwinkels en lokale bloemisten op het Nederlandse eiland.

Bekijk hier de laatste editie van Cinefleur magazine https://www.cinefleurmagazine.com/cinefleur-magazine-berlin-autumn-edition-2020/colourful-berlin 

 

Voor meer informatie:
Cinefleur
www.cinefleur.com 
Johanna Snel
071-333 34 13

 

 

 

 

Publicatiedatum: