Omgekeerde osmose met behulp van AI haalt 95% recovery

Mede vanwege de actualiteit rondom waterschaarste, de duurzaamheidsdiscussie en de wet- en regelgeving op het gebied van grondwatergebruik heeft Moor Filtertechniek (onderdeel van Van der Ende Groep) de High Performance Reverse Osmosis (HPRO) ontwikkeld. De HPRO is volledig in eigen huis ontwikkeld en beschikt over een innovatief hydraulisch ontwerp in combinatie met artificial intelligence (AI). 

De HPRO is in staat om een recovery tot wel 95% te realiseren. Een conventionele RO loost continu concentraat. Dit is niet het geval bij de HPRO. De HPRO recyclet het concentraat en onttrekt er opnieuw water uit.

Dit is mogelijk door met sensoren data te verzamelen en met behulp van e-Meta (AI) het optimale moment te bepalen waarop de HPRO het concentraat kan purgen. Hiernaast is het energieverbruik van de HPRO aanmerkelijk lager in vergelijking tot conventionele RO’s.

Installatie wordt steeds slimmer uit zichzelf
De HPRO-installaties zijn voorzien van e-Meta intelligentie. E-Meta is het merk waaronder Van der Ende Groep zelflerende oplossingen ontwikkelt om efficiënter en duurzamer te werken. Dit heeft voor de HPRO’s als gevolg dat deze zelf aanpassend en zelflerend zijn. Een grote stap voorwaarts t.o.v. de meer traditionele RO.

De HPRO is volgens de bedenkers uitermate geschikt voor onder andere toepassingen in de (proces)industrie, agrarische sector, (glas)tuinbouw, drinkwaterbedrijven, wasstraten en het food & beverage segment.


Voor meer informatie:
Moor Filtertechniek 
Aartsdijkweg 23
2676 LE Maasdijk
+31 (0) 174 51 50 50
sales@vanderendegroep.nl 
www.vanderendegroep.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.