Rijksmuseumproject brengt Het Jaar van de Nachtwacht naar Lentiz MBO Westland

De opleiding Bloem & Design van Lentiz MBO Westland maakt voor hun jaarlijkse Rijksmuseumproject dit jaar een bijzonder bloemwerk geïnspireerd op de 17e -eeuwse Nederlandse geschiedenis. Een tijd waarin de Nederlandse schilderkunst vaak uitbundige kleurrijke verzamelingen bloemstillevens op een vaas of in een mand laat zien. De studenten krijgen ondersteuning in de vorm van materiaal en vakkennis van de Westlandse bedrijven 4-attention, Westland Bloemen Export (WBE), Van Duyvenvoorde Flowers & Plants en Javadoplant.


Rijksmuseumproject Bloem & Design 01

De bloemwerken zijn te zien op de open dag van Lentiz MBO Westland op vrijdag 17 januari 2020.

Open dag Lentiz MBO Westland -  vrijdag 17 januari 2020
Tijdens de Open dagen is de school niet alleen open voor nieuwe studenten, maar ook voor andere belangstellenden. Er is  informatie over onze opleidingen, u kunt in gesprek gaan met studenten en een kijkje nemen in het World Horti Center. Vraag even naar het bloemwerk en men neemt u mee naar deze tentoonstelling met hedendaagse klassiekers.

Jaarlijks Rijksmuseumproject - donderdag 30 januari 2020
Tweeëntwintig enthousiaste studenten laten zich inspireren door de grondige restauratie van de Nachtwacht. Iedere student maakt op 30 januari een floraal kunstobject dat door een vakjury beoordeeld wordt. Niet alleen het eindresultaat, ook de ontwerpmap is onderdeel van de jurering. De studenten doen verdiepend onderzoek, laten zien waardoor ze zijn geïnspireerd en hoe de kosten van de benodigde materialen zich verhouden.

Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met docent Lentiz MBO Westland Andrew Aué, 06 42666453.

www.duyvenvoorde.nl
www.javadoplant.com
www.wbe.nl
www.4-attention.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven