Bloemen- en plantenschap up to date met AlfaPro

Extraflora ontzorgt supermarktketens waar het om bloemen en planten gaat. Het bedrijf regelt de volledige presentatie, de inrichting en de belevering van het zelfbedieningsschap. Resultaat: een altijd frisse, fleurige en aantrekkelijke ‘kiosk’ waar de supermarkt geen omkijken naar heeft. Én: verkoopcijfers die voor dit segment ongekend hoog zijn.

AlfaPro én onze nieuwste tabletoplossing spelen in dat logistieke en organisatorische proces een belangrijke rol. Medewerkers van Extraflora bezoeken de aangesloten supermarkten in Nederland en Duitsland met regelmaat. Zij controleren de bloemen en planten, vullen aan, verversen waar nodig, regelen afprijzingen etc. Dat alles registreren ze via hun tablet rechtstreeks in AlfaPro. Een vertegenwoordiger van de supermarkt ondertekent de digitale afleverbon, die meteen per mail wordt verzonden. Vanuit AlfaPro vindt vervolgens de facturatie plaats.

Waardevolle informatie
Wie twee keer per week op deze manier registreert, verzamelt natuurlijk een grote hoeveelheid waardevolle informatie. Extraflora zet die in voor een voorspellend model waarmee ze per supermarkt bestelprognoses maakt. De bezoekende medewerker stuurt die dan weer bij op basis van de feitelijke situatie. Op die manier worden de prognoses steeds nauwkeuriger. Extraflora behaalt zo de meest optimale efficiency in haar bedrijfsproces. Winstmaximalisatie in optima forma.

Extraflora (in Nederland voorheen actief als Bloemplus B.V. en in Duitsland als Kahns Blumen & Pflanzenservice GmbH) zijn een onderdeel van de Floral Trade Group.


Voor meer informatie:
Alfa Pro IT
Laan van Verhof 10
2231 BZ Rijnsburg
T (071) 402 11 91
F (071) 403 14 15
E info@alfapro.com
www.alfapro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven