Nieuw hoofdkantoor Esperit geopend

Tholen - Het nieuwe hoofdkantoor van alle drie de firma’s van Esperit en Ornamentex heeft één onderdak gekregen in het nieuwe pand aan de Woutersweg 16 in ’s-Gravenzande. Deze week organiseert het bedrijf de Espremière Edition 2019, open dagen waarbij zowel het nieuwe pand als het assortiment en de introducties voor komend jaar te bezichtigen zijn. We namen een kijkje.

V.l.n.r. eigenaar Jan van Geest, Wouter Persoon van Elements en Leo Wim de Kroon van Ornamentex

De kweker is niet van het stilzitten, de afgelopen jaren vond eigenlijk ieder jaar wel een groot project plaats. Eerst werd de productie van jonge planten van Amstel overgenomen, toen de weefselkweek van Aardam, toen een stukje afharden van planten van Microflor. Daarnaast werd afgelopen jaar gebouwd, eerst bij Esperit Youngs, en zojuist is dus het nieuwe hoofkantoor + proeftuin en showkas opgeleverd. “Het zijn bewogen jaren geweest”, vertelt Jan. “Ondertussen is de vraag zo gestegen dat we zelfs, ondanks alle extra productie, een wachtlijst hebben. Daar hopen we volgend jaar weer een mouw aan te passen, maar daar hebben we het dan nog wel over.”

Afgelopen januari werd begonnen met de verbouwing. Vorige week werd, nét op tijd voor de open dagen, geasfalteerd en daarmee is de nieuwe locatie helemaal af. De testlocatie van Esperit Youngs is up en running en de showroom van Esperit Elements, de afdeling arrangementen waarop men naar eigen zeggen de komende tijd meer de focus wil gaan leggen, is ook in gebruik genomen. De nieuwe locatie is nu het hoofdkantoor voor het hele bedrijf: Esperit Plants, Youngs en Elements, en daarnaast ook Ornamentex.

Met de nieuwe testruimte kan ook meer worden ingezet op nieuwe soorten. Deze week worden er niet minder dan 10 geïntroduceerd. Dat betekent ook meer werk op de afdeling Youngs. “We ontwikkelen mutanten en testen daarmee. Onlangs hebben we ook ons eigen lab geopend. Als we uitgetest zijn gaan we aan de slag bij Esperit Youngs. De weefselkweek vanuit ons lab besteden we uit aan een Chinees vermeerderingsbedrijf. De jonge planten leveren wij aan kwekers en voor een deel gaan we er zelf mee aan de slag bij Esperit Plants. Het eindproduct vindt dan weer zijn weg naar de markt via Ornamentex, de handelspoot van het bedrijf.”

Hoewel Esperit zowel jonge planten voor collega-kwekers als ook product voor de consument produceert, waakt men er goed over niemand in de wielen te rijden. “We maken scherp onderscheid tussen de verschillende potmaten. In de potmaten die we zelf kweken leveren we geen uitgangsmateriaal en met iedere klant die een specifieke potmaat teelt worden goede afspraken mee gemaakt. Zo moet ieder zijn eigen markt kunnen bedienen zonder dat we in elkaars vaarwater gaan zitten.”

Bent u in de buurt, kom dan vandaag of morgen vooral nog even kijken!

Voor meer informatie:
Esperit
Wouterseweg 16
2691 PR 's Gravezande
T: +31 (0)174 286 287
www.esperit.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.