Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verkade Beton zorgt voor strakke (eb- en vloed)vloeren

‘Oude’ bekenden dragen steentje bij aan nieuw pand Esperit Plants

Tholen – “Toen wij de eerste betonvloer bij jullie legden in 1982, liep jij nog met je loopwagentje”, vertelt Leen Verkade van Verkade Beton met een trotse glimlach tegen Jan van Geest. Jan is inmiddels vader van vier kinderen en eigenaar van Esperit Plants. Het bedrijf verhuist dit jaar naar een nieuw pand in ’s-Gravenzande om daar ook de bedrijfsonderdelen Youngs (opkweek) en Elements (creatieve concepten) onderdak te bieden. Bovendien verrijst er aan de Wouterseweg ook een nieuwe proeftuin en een showkas.

Jan groeide op tussen de jonge paprika- en tomatenplanten en begon 25 jaar geleden voor zichzelf. “Ik volgde de voetsporen van mijn familie met aan de zijlijn de opkweek van kamerplanten. Daarvoor heb ik toen een betonvloer laten leggen door Verkade Beton, waarna ik mij niet lang daarna definitief op de opkweek van kamerplanten heb gestort.”

Met de jaren is het bedrijf flink gegroeid en zijn er naast ficussen onder het label Esperit Ficus en groene planten onder Esperit Greenss ook bloeiende planten bijgekomen onder het label Esperit Bliss. Bovendien verzorgt Esperit ook de opkweek en aan de presentatie van het eindproduct wordt gedacht. “We kweken allang niet meer alleen op, maar zorgen ook voor het eindproduct met daarbij verschillende concepten voor consumenten en bedrijven.”

Nauwe banden
Om voorbereid te zijn op de toekomst, werd het tijd voor een nieuw pand. De keuze voor Verkade Beton was snel gemaakt, omdat ook Marco van Vianen sinds 1 februari 2019 weer terug is bij het betonbedrijf. “Jan en ik kennen elkaar ook al dertig jaar en trapten destijds al weleens een lolletje in het café”, bevestigt Marco de nauwe banden.

Toen Leen, Marco en Jan elkaar op HortiContact weer tegen het lijf liepen, was alles dus snel in kannen en kruiken. “Dinsdag troffen we elkaar en donderdag waren we rond. De mannen van Verkade regelden de vergunningen, zorgden voor de sloop van het woonhuis dat er nog stond en voor het slopen en opnieuw leggen van de eb- en vloedvloeren in de kas”, somt Jan tevreden op.

Dubbel parkeerterrein
Ook moest er het nodige aan het terrein aan de Wouterseweg gebeuren. Marco: “Op de Wouterseweg mag je tegenwoordig niet meer draaien, dus moesten we het terrein zodanig bewerken dat iedereen én zijn auto kwijt kan én chauffeurs met hun vrachtwagens de draai kunnen maken.” Vrachtwagens die helpen om de wekelijks inmiddels 100.000 jonge planten en 20.000 kamerplanten naar de juiste plaats van bestemming te vervoeren.

Voor meer informatie:
Esperit Plants
E: [email protected] 
www.esperit.nl/nl/plants

 

Verkade Beton
E: [email protected] 
www.verkadebeton.nl

Publicatiedatum: