Stolze over Airmix

"Met gesloten schermdoek ventileren en ontvochtigen wint aan populariteit"

Om een optimaal en constant klimaat te kunnen realiseren, zijn er verschillende luchtbehandelings-systemen op de markt. Een daarvan is Airmix, welke vooral gebruikt wordt om met gesloten schermdoek te ventileren en te ontvochtigen. De Airmix wint aan populariteit door de vele goede behaalde resultaten, laat Stolze weten.

De Airmix zuigt bij volledig gesloten doek koele lucht boven het scherm vandaan en blaast dit in de teeltruimte onder het schermdoek. De voornaamste reden om voor dit systeem te kiezen is volgens Stolze de mogelijkheid om in de zomer tijdens de verduisteringsperiode te koelen. "Naast het koelen van het gewas bij gesloten doek is het met de Airmix ook mogelijk om de temperatuur in de kas te sturen en om de RV constant te houden. Door de uniforme constructie is het systeem eenvoudig toe te passen in zowel bestaande als nieuwbouw kassen."

De zomer van 2019 is wederom een zomer van extremen, hittegolven worden afgewisseld met stormwinden en buien. Kwekers hebben er een extra uitdaging bij als het gaat om klimaatregeling. Bij het sluiten van de schermdoeken kunnen de luchtvochtigheid en de temperatuur flink oplopen. Horizontale luchtbehandeling is hierbij niet altijd afdoende en voor sommige gewassen is de aanvoer van koudere lucht noodzakelijk. Om gedurende het hele jaar een contant klimaat te kunnen realiseren, is de Airmix ontwikkeld. Stolze zit dat steeds meer telers voor dit systeem kiezen.

Op onderstaande afbeelding is te zien hoe de Airmix bij gesloten doek voor een constante luchtvochtigheid zorgt. Bij het sluiten van de schermdoeken zoekt de ventilator constant naar de juiste stand tussen horizontale en verticale luchtaanvoer.

Voor meer informatie:
Stolze
info@stolze.nl
www.stolze.nl

Tom Markus
0174-513779
tommarkus@stolze.nl 


Van der Ende Groep
www.vanderendegroep.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.