Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede eerste resultaten “Alstroemeria Teelt van de Toekomst, dichtbij”

Eind mei bezocht de gewascoöperatie Alstroemeria opnieuw de kassen bij WUR Glastuinbouw in Bleiswijk waar het teeltconcept “Alstroemeria Teelt van de Toekomst, dichtbij” wordt getest in vergelijking met een standaard teelt (referentie). De telers vonden het gewas er in beide afdelingen heel fris bij staan, waarbij vooral een goede kwaliteit takken (“zware palen”) worden geoogst. Het verschil in productie tussen beide afdelingen is groter dan het lichtverschil (van de start in november tot 20 mei 35% meer licht in de “Teelt van de Toekomst” dan in de referentieteelt). Het extra licht is vooral te danken aan de 200 µmol m-2 s-1 full LED belichting.

In de referentiekas staat het gewas ook zichtbaar meer open, de bedden minder vol met takken. De kwaliteit is prima; de takgewichten zijn met gemiddeld 1 gram per cm lengte wel hoog. Het ras ‘Noize’ blijft in de Teelt van de Toekomst wel korter dan in de referentieteelt.

Klik hier voor een uitgebreider verslag op Kas als Energiebron

Publicatiedatum: