LetsGrow.com en Gearbox Innovations

Beeld en data samenbrengen voor data-gedreven-telen

Data-gedreven-telen, ook bekend als Data Driven Growing, is een veelgehoord begrip. Hoe kunnen glastuinbouwtelers hierop inspelen?

LetsGrow.com en Gearbox Innovations werken samen om telers hierbij te ondersteunen. LetsGrow.com combineert plantfysiologie en Artificial Intelligence (AI) als basis voor slimme oplossingen. Wanneer deze kennis wordt samengebracht met beeldanalyses en de kennis over AI van Gearbox resulteert dit in nieuwe inzichten voor de teler stellen beide bedrijven.

"Door beeld en data op een slimme manier samen te brengen, ontstaan nieuwe inzichten in hoe planten reageren op omstandigheden. Door hierop in te spelen, is het voor telers mogelijk om betere teeltresultaten te behalen", aldus Peter Hendriks (Managing Director LetsGrow.com).

Data Gearbox zichtbaar in LetsGrow.com
Gearbox levert kwalitatief hoogwaardige camera’s en sensoren en maakt slimme software die de groei en kwaliteit van planten en vruchten of bloemen geautomatiseerd monitoren. Bovendien kan het bedrijf de daaruit volgende (gewas)handelingen robotiseren. De data die de Gearbox-producten (GearSense en GearVision) genereren, worden zichtbaar gemaakt in LetsGrow.com.

Omdat LetsGrow.com meerdere databronnen op kwekerijen ontsluit, hebben telers de mogelijkheid om deze beeldanalyse- en sensordata inzichtelijk te maken in hun eigen dashboard naast de gegevens van bijvoorbeeld de klimaatcomputer. Dit dashboard is compleet ingericht op basis van de behoeften van de individuele teler.

Data analyseren
Naast het weergeven van de data is het mogelijk om binnen MyLetsGrow de data te analyseren. Er kan bijvoorbeeld worden geanalyseerd wat het effect van extra licht is op de groei van het gewas. Bovendien kunnen diepgaandere analyses worden gedaan, waaronder over het stressniveau van een gewas. 

Net als LetsGrow.com is Gearbox ook internationaal aan het groeien. Zowel internationaal als nationaal levert Gearbox voornamelijk aan veredelaars en kwekers. Gearbox helpt een kweker of veredelaar verder in meer inzicht en optimalisatie van teelt en proces. Bovendien automatiseert en robotiseert Gearbox het monitoren en analyseren van biologische producten en gewassen in dynamische omgevingen. Gearbox beoordeelt op kwaliteit en ontwikkeling om zo het teeltproces te optimaliseren, kosten te besparen en de productkwaliteit te verhogen.

LetsGrow.com en Gearbox Innovations staan samen op GreenTech (11, 12 en 13 juni 2019) in stand 08.302. 

Voor meer informatie:
LetsGrow
info@letsgrow.com 
www.letsgrow.com 
 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven