Smalle kartonnen trays voor vers geteelde kruiden

Een snelgroeiende Europese kruidenspecialist vroeg Boix om een verpakkingsoplossing die optimale bescherming biedt aan hun vers geteelde kruiden. Om dit doel te bereiken, werken Boix samen met de kartonleverancier en de klant aan de ontwikkeling, het ontwerp en de productie van een smalle, stapelbare plaform tray van golfkarton met een binnenmaat van slechts 88 mm. Onlangs vond de succesvolle Boix-fabrieksacceptatietest plaats. 

De oplossing bestaat uit een Boix Q-1800 dozenopzetmachine die de 
ongevouwen vellen karton met een snelheid van 1.800  trays per uur kan vormen en verlijmen tot smalle, stapelbare plaform trays van golfkarton. Interessant om te weten: met een binnenmaat van 88 mm is de tray voor de kruidenspecialist de smalste plaform tray die ooit is opgezet met een Boix dozenopzetmachine. 

Van handmatig naar automatisch dozen opzetten
Voorheen werkte de Europese kruidenspecialist met handvouwtrays en werden de dozen handmatig opgezet. Dit is een arbeidsintensief proces. Dankzij het automatische opzetproces met behulp van verlijming kan er efficiënter worden gewerkt en bespaart de kruidenspecialist aanzienlijk op arbeidskosten. 

Gemixte pallets voor retail
Bijkomend voordeel van de machinaal gevouwen en stabiel stapelbare tray is dat het voortaan mogelijk is om gemixte pallets met kruiden aan te leveren aan de retail. De kruidenspecialist heeft de grotere standaard trays namelijk uitgevoerd met extra stapelnokjes aan de korte zijden. Hierdoor kunnen er drie smalle trays met kruiden worden gestapeld bovenop een standaard formaat tray.

Voor meer informatie:
Boix Europe
www.boixeurope.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven