Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Visser Horti Systems introduceert nieuwe AutoStix-strip

Visser Horti Systems introduceert een nieuwe AutoStix-strip. Deze strip is ontwikkeld zodat plugs in de strip kunnen worden gevuld met ieder type substraat. Het bewortelingsproces van stekjes vindt daarom in de plug plaats, hetgeen het automatisch steken van stekken

Het automatisch steken van stekken met AutoStix-strips levert diverse voordelen op voor kwekers: tijdsbesparing, lagere kosten en efficiƫnter gebruik van ruimte in de kas. AutoStix is een open source systeem, wat eerder is aangetoond met de introductie van AutoStix met beworteld stek. Vissers nieuwe multimedia strip kan worden gebruikt met de bestaande AutoStix-configuratie voor strippen met 34 cellen.

Visser ontwikkelde de multimedia strip samen met Ball Horticultural Company om het automatisch steken van stekken verder te optimaliseren. De strips worden gevuld met substraat, waar een klein gaatje in wordt geprikt. De strippen kunnen met substraat worden opgestuurd naar productielocaties in bijvoorbeeld Afrika of Centraal-Amerika. Hier kunnen de strips nat worden gemaakt, waarna stekken in het substraat kunnen worden gestoken.

Samen met Selecta one ontwikkelde Visser Horti Systems de multimedia strip voor de Europese markt.

Visser is op de IPM te bezoeken in 3D30 in hal 3

Voor meer informatie:
Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH 's-Gravendeel
T: +31 (0) 78 673 98 98
F: +31 (0) 78 673 34 34
info@viscon.eu
www.viscongroup.eu

Publicatiedatum: