Hans Zijlstra bereidt zich voor op Fleurop-Interflora World Cup

Met architectonische frames van drie meter hoog naar Philadelphia

Nog ruim twee maanden te gaan en dan vliegt bloemist Hans Zijlstra naar Philadelphia, waar hij Nederland vertegenwoordigt tijdens de Fleurop-Interflora World Cup. Thuis in Groningen is hij inmiddels gestart met de voorbereidingen en bouwt hij aan spectaculaire frames die straks toneel zijn voor honderden bloemen.

“Het wordt spannend, maar ik heb ontzettend veel zin in de World Cup”, vertelt Hans enthousiast. “Deze wedstrijden zijn de Olympische Spelen van de bloemenbranche. Ik tref er de absolute wereldtop. In Philadelphia moet ik in elk geval vijf creaties maken. Twee daarvan zijn verrassingsopdrachten. De andere drie opdrachten zijn inmiddels bekendgemaakt, die bereid ik nu al voor. Wanneer ik met de vijf creaties bij de beste tien eindig en daar ga ik uiteraard voor, is er nog een halve finale en een eventuele finaleopdracht.”

Architectonisch object, handgebonden boeket en tafelarrangement
De eerste opdracht die Hans straks te wachten staat, is het maken van een architectonisch object. Een florale creatie waarin hij moet laten zien dat zelfs het kleinste detail van betekenis is voor het geheel. Hans: “Ik heb op social media inspiratie opgedaan voor deze opdracht. De creatie mag drie meter hoog worden en moet in twee uur tijd af zijn. Ik werk momenteel aan een spectaculair frame waarin ik de bloemen kan verwerken.” Ook het handgebonden boeket is onderdeel van de World Cup. Hans vervolgt: “Niet zomaar een boeket. Alle deelnemers worden uitgedaagd met hun creatie te laten zien dat kleur en licht onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, dat licht kleuren creëert in de natuur. Voor deze opdracht geldt een tijdslimiet van negentig minuten. Tot slot maken we een tafelarrangement voor twee binnen het thema: the power of love. Een creatie die de kracht van liefde weergeeft met bloemen. Bovendien moet het ontwerp ten minste vier van de vijf zintuigen prikkelen. Een mooie uitdaging. Ook voor deze creatie ben ik al gestart met de bouw van een frame waarop de bloemen straks bevestigd kunnen worden.”

Op transport Op 21 februari reist Hans af naar Philadelphia. Een operatie op zich, want attributen gaan ook mee in het vliegtuig. “Ja, dat vraagt om een goede voorbereiding”, vertelt Hans lachend. “Gelukkig heb ik na aankomst ook nog twee voorbereidingsdagen. Ik zal in Philadelphia ook het een en ander moeten inkopen, want niet alle materialen kunnen mee vanuit Nederland.”

World Cup 2019
De Fleurop-Interflora FTD World Cup wordt elke vier jaar georganiseerd. De komende editie vindt plaats van 26 februari tot en met 3 maart 2019. Aan de start verschijnen toparrangeurs uit 23 landen. Alle opdrachten worden beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem.

bron: Fleurop


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven