Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De opkomst van de cyborgplanten

Elowan is een cybernetische levensvorm, een plant in directe dialoog met een machine. De plant is gekoppeld via zijn eigen elektrochemische signalen met een robotische extensie die hem naar licht toe rijdt.

In planten bevinden zich natuurlijke bio-elektrochemische signalen. Ze worden opgewonden in reactie op omgevingsomstandigheden en voeren deze signalen uit tussen weefsels en organen.

Elowan is een poging om aan te tonen wat een uitbreiding van de natuur zou kunnen betekenen. Het robotonderstel van Elowan is een nieuwe symbiotische associatie met een plant. De plant bepaalt op basis van zijn eigen bio-elektrochemische signalen zijn eigen bewegingen. In deze experimentele installatie worden elektroden in stelen en de grond geplaatst. De zwakke signalen worden vervolgens versterkt en naar de robot gestuurd, die hierop in de gewenste richtingen beweegt.

Voor meer informatie:
www.media.mit.edu/projects/elowan-a-plant-robot-hybrid/overview

Publicatiedatum: