WPS rondt tweede fase bij Ter Laak Orchids af

WPS heeft in de daglichtkas van Ter Laak Orchids fase 2 afgerond. Fase 2 richt zich op het wijder zetten waarbij de orchidee wordt overgezet naar een grotere Plant Groei Cel (PGC).

Dat gaat op de volgende manier: de orchideeën komen volautomatisch op een tafel uit de kas. Een slimme WPS robotarm zet ze in een drager op een lopende band die de planten vervolgens naar twee andere robots brengt die de planten overzetten naar een ruimere PGC. De orchideeën worden vervolgens langs een camera geleid. Deze camera beoordeelt de grootte en de richting van het blad. Het is namelijk belangrijk dat alle planten op dezelfde manier op de teelttafel komen te staan. Daarna plaatst een nieuwe robot de orchideeën weer netjes op een teelttafel, die vervolgens voor een paar weken de kas in verdwijnt, zodat de orchideeën verder kunnen groeien.
Op deze manier kunnen 2500 planten per uur worden verwerkt.

Innovatief logistiek systeem
WPS verzorgt het gehele logistieke systeem, waaronder een innovatieve oppot- en wijderverzetlijnen, volautomatisch sorteren met 3D camera-unit, stoksteekstations, een afleverbuffer met trays en inpakstations. Er wordt gebruik gemaakt van driedimensionale robotarmen die de orchideeën in zogenoemde PGC’s plaatsen en overzetten op de teelttafels.

Beter inspelen op de marktvraag
Orchideeënkweker Ter Laak wil met de vooruitstrevende automatisering inspelen op de sneller veranderende marktvraag met kleiner wordende ordergrootte. Ook de flexibiliteit in automatisering was bij Ter Laak Orchids een belangrijk speerpunt.

De bouw van de Daglichtkas is live te volgen via www.orchidee.nl 


Voor meer informatie:
Ter Laak Orchids
Middenzwet 23
2291 HM Wateringen
T +31 174 870 110
F +31 174 870 111
info@orchidee.nl
www.orchidee.nl

WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu/nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven