Grote belangstelling voor opendagen Rudy Raes Bloemzaden

In de loop van de maand augustus kwamen vele professionele kwekers over de vloer bij de firma Rudy Raes Bloemzaden in Destelbergen. Naast de voorstelling van de nieuwe kas en laadkaaien kregen de klanten en professionele contacten traditiegetrouw toegang tot de prachtige “proeftuin”. Al generaties lang concentreert de familie Raes zich op het wereldwijd zoeken naar en selecteren van de beste tuinplant.

 

 

‘Beste tuinplant’ kent bij Raes een heel ruim begrip. De betreffende variëteit dient voor de kweker goed te produceren zijn en dient zich uitstekend te presenteren op het moment van de verkoop. Daarnaast is ook een uitmuntende prestatie bij de eindgebruiker belangrijk. "In een maatschappij waar steeds vaker naar het goedkoopste alternatief wordt gezocht, blijven wij hameren op kwaliteit voor de consument. Jongeren hebben steeds minder kennis van bloemen en planten en durven er zich ook steeds minder aan wagen. Hen proberen verleiden met een lage prijs, maar ook mindere kwaliteit, is korte termijn denken. De focus ligt duidelijk op kwaliteit tot bij de eindklant!"
 


Om dit te beoordelen, worden nieuwe soorten telkens vergeleken met rassen die reeds lang op de markt zijn. Een leuk nieuw kleurtje wordt niet zomaar aan het assortiment toegevoegd, om dan misschien een jaar later weer te verdwijnen wegens “problematisch”. Een oordeel wordt immers pas gevormd nadat de soort het volledige traject heeft afgelegd: hoe verliep de productie, de opkweek en vooral: hoe presteert de plant in de tuin onder Belgische weersomstandigheden?

 
Enkele in het oog springende en meest besproken variëteiten van deze proeftuin waren:
 
Petchoa Beautical Caramel yellow
 
Pennisetum x advena Rubrum en de Alstroemeria Garden Indian Summer
 

De uitgebreide groenten- tomatenproef waar, naast de kwaliteit van de plant, ook wordt gezocht naar de beste smaak. De cherry orange tomaat wordt daarbij als favoriet naar voren geschoven, daar deze qua smaak zijn gelijke niet kent!
 

Het uitgebreid testen resulteert niet in een achterstand qua introductie van nieuwigheden, wel in tegendeel. Aangezien er een nauwe samenwerking bestaat met verschillende veredelaars, die ook op zoek zijn naar teststations onder de Belgische/Europese weersomstandigheden, gebeuren vertrouwelijke testen reeds voordat deze commercieel op de markt worden geïntroduceerd.

Het openstellen van de proeftuin zorgt ervoor dat de kennis niet binnenshuis blijft, maar wordt gedeeld en uitgewisseld met kwekers.
 
Voor meer informatie:

Rudy Raes bloemzaden nv
Haenhoutstraat 204
B-9070 Destelbergen
T: +32 (0)9/355.58.30
F: +32 (0)9/355.66.99
E: e.raes@raes.be
www.raes.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.