Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Green City Tour viert 100 jaar tuinbouwonderzoek in Straelen

Zondag 16 september draaide het in Straelen allemaal om de tuinbouw. Het Research Institute for Horticulture viert dit jaar zijn 100e verjaardag en hoewel het is opgericht als een school voor de groententeelt, wordt het nu nog voornamelijk voor onderzoek gebruikt. Er werd onder andere een expositie gehouden over de ontwikkelingen van de afgelopen 100 jaar. Om het jubileum te vieren, werd er daarnaast ook een Green City Tour georganiseerd. Acht bedrijven openden hun deuren om bezoekers te laten zien hoe ze bloemen en groenten veredelen en telen. 

Straelen is centraal gelegen in het grootste tuinbouwgebied in Duitsland, de Nederrijn. Jaar na jaar worden hier meer bloemen en groenten geproduceerd en op de markt gebracht. De organisatoren lieten zich inspireren door het Nederlandse Kom in de Kas.

"Met deze Green City Tour willen we de economische pijler van onze stad presenteren: de tuinbouw. Ook willen we bedrijven en bezoekers op een duurzame manier samenbrengen", vertelt bedrijvenpromotor Uwe Bons. "We willen laten zien hoe modern onze bedrijfsactiviteiten zijn en dat de sector goede arbeidsmogelijkheden biedt." 

De bedrijven die deelnamen aan de eerste Green City Tour in Straelen. Van links naar rechts: Michael Bosch (Bosch Plants), Bernd Germes (Futura Flowers), Thomas van Megen (Gerbera van Megen), Marcel van den Broek (Tomaten van den Broek), Christian Berghs-Trienekens (Gem├╝sebau), Uwe Bons (Wirtschaftsf├Ârderung Straelen) en Andrew Gallik (Leiter Versuchsanstalt Gartenbau). Christian Wans (Wans Roses) mist op de foto.

"We waren enorm onder de indruk van de vele bezoekers", vertelt Tom Canders van Beautiful Ladies."We hebben 7000-9000 bezoekers in de kwekerijen mogen verwelkomen." Hij stuurde ons enkele mooie foto's van de tour. 

Voor meer informatie:
www.green-city-tour.de

Publicatiedatum: