Betere verankering en minder uitval met nieuw toegelaten Rhizopon producten

Rhizopon produceert en levert meer dan 75 jaar middelen op basis van het plantenhormoon indolylboterzuur, welke toegepast worden voor de beworteling van stekken in de opkweek van sierteeltgewassen, sierplanten en bloemen in meerdere landen binnen en buiten Europa. In zowel Nederland, als recent in België, zijn Rhizopon producten toegelaten.


De Rhizopon presentatie op de Greentec eerder dit jaar

Voordelen van het toepassen van de Rhizopon producten
  • Verankering: Er ontstaan na gebruik van Rhizopon producten meerdere wortels uit het stekje. De verdeling is gelijkmatiger, waardoor de plant stevig verankert in de grond of pot komt te staan. Een belangrijk gebruiksargument voor de afnemers.
  • Verhogen voorspelbaarheid in de opkweek: Doordat alle stekken voldoende indolylboterzuur aangeboden krijgen, bewortelen ze vrijwel gelijktijdig. Uitval tijdens de opkweek van uitgangsmateriaal wordt hierdoor aanzienlijk minder. Dit is te verklaren, doordat met het toepassen van de Rhizopon producten op het stek pas na de goed verdeelde beworteling, scheutvorming plaatsvindt. Maar belangrijker is dat de voorspelbaarheid voor het moment van beschikbaar komen van het uitgangsmateriaal toeneemt. Dit geeft de producent van het uitgangsmateriaal een stukje bedrijfszekerheid. 
  • Belangrijke stap in de geïntegreerde teelt: Doordat alle stekken zijn behandeld met een Rhizopon product, zullen de planten een goed ontwikkelde wortelstelsel gaan vormen. Dit zorgt voor een goede basis tijdens de teelt; de opname van water en nutriënten is zo optimaal mogelijk gemaakt. De planten zijn beter in staat om ziekten en plagen de baas te blijven. Fitte planten zijn een onmisbare factor in de geïntegreerde teelt.
Indolylboterzuur wordt in twee formuleringstypen geleverd; als poeder of in tabletvorm.
  • Rhizopon AA en CHRYZO poeders: De poeders worden onverdund gebruikt om de stekken in te dippen en hebben elk een vaste concentratie. Dip hiervoor de basis van de stekken 1 tot 1,5 cm in het poeder. Tik het overtollige poeder af en steek de stekken in het stekmedium. Welke poeder het meest geschikt is voor uw gewas staat beschreven in de stektabel. Deze is te raadplegen op: www.rhizopon.com.
  • Rhizopon AA Tabletten: Met de Rhizopon AA Tabletten kan een oplossing gemaakt worden en op verschillende manieren worden toegepast op het stek. Voor vele gewassen staat in de Rhizopon stektabel op de website beschreven welke methode en concentratie het meest geschikt is.

Voor meer informatie:
Rhizopon
Rijndijk 263a
2394 CE
Hazerswoude-Rijndijk
T: +31 (0)71 3415146
F: +31 (0)71 3415829
www.rhizopon.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven