Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lady Mata Hari is de beste noviteit op Plantarium

De Hydrangea macrophylla 'Jong 01' (Lady Mata Hari) is uitgeroepen tot beste noviteit op Plantarium.

“Binnen het enorme sortiment Hydrangea macrophylla is het moeilijk te vernieuwen”, aldus de jury. “Het unieke van deze plant zijn de verschillende stadia van de afzonderlijke bloemen: donker gekleurde en lichtere bloemen in één bol. Daarbij zijn de planten stevig en compact, hebben ze sterke bloemen en is de plant ook goed te "blauwen". De plant is veelzijdig in gebruik en heeft een prima presentatie.”



Drie keer goud
Buiten de beste noviteit werden nog twee andere planten door de jury met goud bekroond. Clematis 'Zo09113' (Pernille) ingezonden door Clematiskwekerij J. van Zoes uit Boskoop en Diervilla splendens 'El Madrigal' (Diva) van Van Vliet New Plants uit Stroe kregen een gouden medaille. De jury kende voorts zeven zilveren en veertien bronzen medailles toe.

69 planten gekeurd
Bij de 35e editie van Plantarium waren er 97 planten ingeschreven voor de noviteitenkeuring. Hiervan zijn er uiteindelijk 69 gekeurd. Een mooi aantal, aldus de jury. Helaas waren een aantal deelnemers door onverwachte omstandigheden gedwongen om hun inzending terug te trekken. De jurering van de noviteiten wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.

De beste noviteit van Plantarium krijgt na afloop van de beurs een plekje op de Sortimentstuin Harry van de Laar in Boskoop. In een speciaal Plantarium-vak staan hier de Beste noviteiten van afgelopen jaren geplant. De planten kunnen hier rekening op belangstelling van het publiek. Daarnaast kan worden bekeken hoe de plant presteert qua sier- en gebruikswaarde als hij staat geplant in de volle grond. Ook wordt de beste noviteit van 4 t/m 6 oktober tentoongesteld op de vakbeurs GrootGroenPlus in Zundert en op het Italiaanse evenement Orticolario, dat van 29 september t/m 1 oktober plaats vindt in het Villa Erba Park aan het Comomeer. Een unieke uitwisseling waarmee de beste noviteit breed onder de aandacht wordt gebracht.

Prijzen
Er vielen nog meer prijzen te verdienen op de beurs. Zo werden de stands van F.N. Kempen BV en Duif International als beste beoordeeld. Een vakjury van journalisten mocht ook een prijs uitdelen: hun favorieten waren het FleuraTerrazza concept en Cercis canadensis 'The Rising Sun'.

De 35e editie van Plantarium wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.
Publicatiedatum: