Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ad van der Vlugt doopt eigen hyacint

Als eerbetoon aan zijn werkzame leven bij Matth. Verdegaal heeft Ad van der Vlugt een eigen hyacint gekregen. Hij mocht de nieuwe cultivar, die de naam ‘Adrian’ draagt, officieel dopen tijdens de CNB Hyacintendag donderdag 13 april op de Floratuin in Julianadorp.

Goede knopkleur en topkwaliteit
De donkerblauwe hyacint is een zaailing van wijlen Gerard Brouwer en wordt in de markt gezet door Sjaak Pennings vof uit Noordwijkerhout. De cultivar kleurt goed in de knop en heeft reeds het getuigschrift van de KAVB-proeftuin op zak. Op de proeftuin stond de hyacint drie weken in volle bloei, wat er mede toe leidde dat taxonoom Johan van Scheepen tijdens de doopceremonie sprak van topkwaliteit.

Ad van der Vlugt was 47 jaar het gezicht van bloembollenexportbedrijf Matth. Verdegaal. Per 1 april heeft hij het bedrijf overgedragen aan Piet Goemans jr., voormalig Hobaho-vertegenwoordiger en Erik Willemse van Romanova en Viaroma. “Twintig jaar lang was Ad mijn grootste klant, de grootste hyacintengebruiker. Dit moment wilden we dan ook niet zo maar voorbij laten gaan”, vertelt CNB-vertegenwoordiger Bas Scholten.

Ad in het Engels niet makkelijk uit te spreken
Het aanbieden van de eigen hyacint is een passend gebaar voor de scheidend directeur-eigenaar van Matth. Verdegaal. Ad van der Vlugt kwam in zijn functie veel in het buitenland. Omdat zijn naam in het Engels niet makkelijk uit te spreken is, werd hij vaak Adrian genoemd. En zo was de naam van de nieuwe hyacint geboren. “Eindelijk eens een blauwe hyacint, waarvan de naam niet begint met de kleur die hij draagt”, zei Van Scheepen verheugd.

Bron: BloembollenVisie
Publicatiedatum: