Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WPS

Deense kweker investeert in rust en efficiëntie

Het Deens bedrijf Gartneriet PKM is één van de marktleiders op het gebied van Campanula productie en investeert in efficiëntie en rust. PKM heeft als doel een flinke arbeidsbesparing, snellere responstijden naar de markt en rust op de werkvloer. Samen met WPS is een afleversysteem ontworpen dat aan al deze eisen voldoet. Begin 2017 zal dit afleversysteem in werking zijn.



Het afleversysteem zorgt geheel automatisch dat alle planten gesorteerd worden met behulp van een vision systeem. Vervolgens worden de planten met hoge capaciteit gebufferd met als doel maximale capaciteit en snelheid bij het inpakken van de plant.

Doorbraak in overzetten en wijder zetten robots
De planten worden van de container geraapt en in een drager geplaatst door een industriële robot. Na een camera beoordeling worden de leverbare planten gesplitst van de nog niet leverbare planten. De planten welke nog niet gereed zijn voor afleveren, worden automatisch teruggeplaatst op containers.

Voorheen werden voor deze handelingen lineaire robots ingezet. Met deze innovatie van WPS kunnen industriële robots hier nu voor worden ingezet. Deze robots kunnen flexibeler worden ingezet. Bij PKM wordt één robot ingezet voor twee handelingen: het oprapen en wijder zetten van campanula’s. Beiden handelingen gebeuren met maximale capaciteit per uur.

Geautomatiseerd potplanten inpakken met een robot
WPS werkt op dit moment aan een innovatie waar veel vraag naar is; het automatisch in tray zetten van planten. De plant wordt door een robot uit de plant drager gehaald en in de gewenste tray geplaatst. In totaal dragen drie robots zorg dat er automatisch wordt ingepakt. Elke robot heeft zijn eigen tray ontstapelaar en is geschikt voor 6 verschillende types trays. Tevens wordt er voor elke tray ontstapelaar een buffer gecreëerd, waar plek is voor 250 trays voorraad. Deze oplossing zal medio 2017 in werking zijn bij PKM.


De wijder-zet-robot in actie op het WPS Test Centre



Voor meer informatie:
WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu/nl


Gartneriet PKM
Slettensvej 207-215
DK-5270 Odense N
T: +45 6618 9074
F: +45 6618 7954
E: pkm@pkm.dk
www.pkm.dk
Publicatiedatum: