Informatieavond Bodembalansanalyse

Soiltech slaat graag een brug tussen kennis en praktijk. Op donderdag 26 november is daar de volgende gelegenheid voor. Dan leggen ze uit wat de bodembalansanalyse precies inhoudt, waar hij voor gebruikt kan worden en worden enkele voorbeeld resultaten behandeld. De bodembalansanalyse (BBA) geeft inzicht in de verhoudingen tussen de mineralen en spoorelementen in de bodem. Die verhoudingen bepalen of de bodem in balans is. De balans wordt vastgesteld op basis van de TEC (de totale uitwisselingscapaciteit). Dit getal geeft aan hoe groot het klei-humuscomplex in de bodem is en daarmee de potentie die de grond heeft om mineralen vast te houden en aan de plant te leveren. Ook wordt bepaald wat de bezetting van de verschillende kationen aan het kleihumuscomplex is. Hieruit komen de verhoudingen naar voren tussen de verschillende kationen in de bodem. Deze verhoudingen zijn erg belangrijk om te weten welke nutri├źnten er aangevoerd dienen te worden om de bodem te balanceren.

Aan de hand van de BBA kan exact berekend worden welke hoeveelheid calcium, magnesium, kalium etc. nodig is om de balans te herstellen. Daarnaast wordt er een advies gegeven hoe de behoefte aan spoorelementen gedekt kan worden. De analyse is een nauwkeurige indicator en bovenal een betrouwbaar instrument om te bepalen wat de bodem nodig heeft.


November maand van de bodemanalyses!
Er zijn nog slechts een paar plaatsen vrij voor de avond op 26 november. 

Programma
19.00 uur Inloop
19.15 uur Uitleg over de Bodembalansanalyse
20.15 uur Workshop "Zelf rekenen aan de bodembalans"
21.00 uur Vragen/discussie
21.30 uur Afsluiting

Locatie
Soiltech
Biezenmortelsestraat 57
5074 RJ Biezenmortel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.