Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CO2-sensor voor Sense2Grow

De sensoren van Sense2Grow worden uitgebreid met een CO2-sensor. Hiermee biedt Sense2Grow nog meer ondersteuning voor procesoptimalisatie in de kas. De nieuwe sensor is eenvoudig te installeren en werkt net als de andere Sense2Grow-sensoren met energiezuinige draadloze technologie.Een optimaal CO2-gehalte in de kas geeft de beste opbrengst. Dit hangt nauw samen met de temperatuur en de lichtsterkte. Precieze meting van de CO2 is daarom cruciaal. De nieuwe Sense2Grow-sensor meet het CO2-gehalte in de lucht nauwkeurig in ppm (parts per million). Een backoffice-app visualiseert de meetwaarden in een overzichtelijk diagram op computer of tablet. Agrarisch ondernemers kunnen zo direct zien op welke locaties in de kas de CO2-waarden kunnen worden verbeterd.

Groeifactoren in beeld
De Sense2Grow CO2-sensor vormt een logische aanvulling op de Sense2Grow Celsius, die twee andere belangrijke groeifactoren meet: temperatuur en luchtvochtigheid. De CO2-sensor is, net als alle Sense2Grow-sensoren, voorzien van een zonnecel en een batterij, waardoor opladen niet nodig is. Hij kan op elke gewenste plek worden geplaatst met het praktische ophangkoord. Het Sense2Grow-dashboard, dat naast een aantal andere softwarediensten beschikbaar is voor de gebruiker, biedt via de internetbrowser bovendien rechtstreekse toegang tot alle meet- en statuswaarden van de sensoren. Alle sensoren werken via het LoRa-radionetwerk, dat een laag energieverbruik koppelt aan een groot bereik. Met een netwerk van Sense2Grow-sensoren krijgen agrarisch ondernemers meer grip op de omstandigheden in de kas en kunnen zij deze optimaliseren voor de beste groeiresultaten.


Voor meer informatie:
Technolution
Burgemeester Jamessingel 1
2803 WV Gouda
T: +31 (0) 182 59 4000
E: [email protected]
www.technolution.eu
Publicatiedatum: