Rutte trapt zaad-week Noord-Holland-Noord af

Minister-president Rutte brengt vandaag een werkbezoek aan Noord-Holland. Hij spreekt hier met het provinciebestuur en hij bezoekt het groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden in Enkhuizen. Minister-president Rutte wordt maandagmiddag in Hoorn ontvangen door de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, de heer Remkes. De minister-president wordt bijgepraat over de ontwikkelingen in de regio, onder meer over de stimulering van de economie en de verbetering van de wegenstructuur.

In Enkhuizen bezoekt minister-president Rutte aan het einde van de middag het groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden. Dit innovatieve familiebedrijf ontwikkelt meer dan 1100 groentenrassen en heeft inmiddels 42 vestigingen, 3 joint ventures in 24 landen. Het hoofdkantoor van Enza Zaden ligt in het zogenoemde Seed Valley. In dit gebied zijn meer dan 30 bedrijven actief die wereldwijd leidend zijn op het terrein van onder meer plantenveredeling, productie, bewerking en de verkoop van hoogwaardige zaden en plantaardig uitgangsmateriaal.

Deze week is de zaadsector in Noord-Holland-Noord in vol bedrijf. De open dagen zijn gaande en dat betekent veel bezoek en bedrijvigheid. Naast de vollegrondsdemodagen wordt de beurs Seed Meets Technology gehouden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven