Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stichting de Zaaier krijgt hulp van Rijk Zwaan

De Westlandse Stichting de Zaaier geeft al vele jaren teeltadvies aan telers in het Noord Oosten van de Democratische Republiek Congo. Doel is om de plattelandsbevolking in hun eigen levensonderhoud te laten voorzien en de beste boeren te ondersteunen met voor Congo nieuwe technieken.


De twee teeltvoorlichters

Zaadveredelaar Rijk Zwaan uit de Lier veredelt sinds enige jaren in Tanzania gewassen voor de Afrikaanse markt. Ze hebben ook demonstratievelden voor de praktijk.



Twee Congolese teeltvoorlichters, die voor stichting de Zaaier in Congo werken, krijgen op dit moment een stage van 15 dagen op twee bedrijven van Rijk Zwaan, Qsem en Afrisem, beide in Tanzania. De reis, het verblijf, stage en cursussen worden door Rijk Zwaan gesponsord. De twee teeltvoorlichters zullen zich met hulp van Stichting de Zaaier inzetten om de kennis in Congo te verspreiden en daarmee de levensstandaard te verhogen.


Qsem Tanzania

WK KassieBouwen

Het Van der Ende WK KassieBouwen, dat op zaterdag 10 oktober plaatsvindt op het ABC Westland terrein in Poeldijk, staat ook geheel in het teken van De Zaaier. Met de opbrengst van de 2015 editie worden folykassen aangekocht voor tlers in Congo, die weer worden begeleid door de lokale teeltvoorlichters van de stichting.

Voor meer informatie:
Stichting de Zaaier
www.dezaaier.com

Rijk Zwaan
www.rijkzwaan.nl
Publicatiedatum: