Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een tipje van de lisianthus-sluier van Sakata

Afgelopen woensdag 9 september heeft veredelaar Sakata Ornamentals de nieuwste Lisianthus ontwikkelingen laten zien in een Lisianthus proef, waarbij een selectief Lisianthus gezelschap ‘een kijkje in de keuken’ heeft kunnen nemen.



De jaarrond Lisianthustelers, kopers en veilingpersoneel waren uitgenodigd om de proeven te bekijken in de kas van teler Gebr. vd Lugt in ‘s Gravenzande. Voorafgaand aan de proeven kregen de kopers een rondleiding bij Van Egmond Lisianthus, producent van maar liefst 180 miljoen jonge planten Lisianthus per jaar.



In de kas van Hans van der Lugt keken de telers met een zowel bewonderend als kritisch oog naar de nieuwe ontwikkelingen in het Lisianthus assortiment van Sakata. De nieuwe Lisianthus variëteiten werden in een uitgebreide proef vergeleken met Sakata’s huidige commerciële soorten en competitieve rassen. Telers en kopers konden hun meningen en inzichten uitwisselen, wat leidde tot zeer interessante gesprekken.



Na een warme middag in de Lisianthus kas konden de bezoekers genieten van een koel drankje en een heerlijk satébuffet. Dit zeer gewaardeerde diner werd aangeboden door Sakata met medewerking van Van Egmond Lisianthus en Noordam Plants. Aan tafel gingen de gesprekken uiteraard door met de algemene conclusie dat de potentiële nieuwe rassen en kleuren van Sakata een absolute toevoeging zullen zijn aan het huidige Lisianthus assortiment.



Tot slot kregen alle bezoekers een ‘goodie bag’ mee met promotiemateriaal van Sakata en van ‘Lisianthus – The Special Flower’, het programma van de landelijke Lisianthus promotiecommissie, die mede door Sakata wordt ondersteund.

Voor meer informatie:
Sakata Ornamentals
Dianne Akkerhuis
T:. 023-5543209
E: dianne.akkerhuis@sakata.eu
www.sakataornamentals.eu
Publicatiedatum: