Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
QEP Holland start import Canadese machines

"Doekfilter-unit efficienter dan zandfilter"

Naast het bekende zandfilter biedt QEP Holland telers nu nog een manier om vaste deeltjes uit gebruikt water te filteren: het doekfilter. Het doekfilter is dankzij de zuinige werkwijze ook erg geschikt voor gebruik in landen met restricties aan de hoeveelheid spoelwater. Het haalt volautomatisch de vaste delen uit het water door middel van een filterdoek

"Het grote voordeel van dit type filter is dat terugspoelen niet nodig is waardoor er geen terugspoelwater overblijft. Hierdoor gaan ook geen kostbare meststoffen verloren. Daarnaast werkt het filter energiezuinig omdat het systeem drukloos werkt en er geen pompen nodig zijn om het water te verplaatsen", verklaart het bedrijf.De Free-Flow RVS doekfilters van Zwart Systems in Canada worden al een aantal jaar geleverd in Canada. Het filter is beschikbaar in diverse niveaus van filtratie en is te gebruiken met verschillende soorten vervuild water zoals drain-, bassin-, afval- en spoelwater. Ook is het filter geschikt voor eb- en vloedvloeren. Het vervuilde water stroomt drukloos door het filterdoek dat in de vorm van een kom ligt. Zodra het filterdoek volgelopen is met vuil, draait het doek automatisch door en wordt het filteren vervolgd met een schone doek. Het vervuilde doek valt in de afvalbak en wordt milieuvriendelijk afgevoerd.

QEP Holland levert het filter rechtstreeks vanaf de leverancier. Het bedrijf kan ook een doekfilter-unit leveren, waarbij de aanvoer en uitvoer van het water van de unit geregeld wordt.


Voor meer informatie:
QEP Holland
Strijkviertel 36 K
3454 PM De Meern
The Netherlands
T +31 (0)30 7601155
E info@qepholland.com
I www.qepholland.com
Publicatiedatum: