Cursus: energie besparen met HNT

Afgelopen winter is veel ervaring opgedaan met de cursus Het Nieuwe Telen, waarbij de bestaande cursus werd versterkt met inbreng van adviseurs van DLV GreenQ Chrysant. In deze pilot werd de theorie nog steeds gegeven door Jan Voogt of Peter Geelen, maar draaide een DLV GreenQ-adviseur mee om de toepassing in de praktijk te begeleiden. Deze vorm slaat goed aan en daarom wordt de samenwerking tussen LTO Glaskracht Nederland en DLV GreenQ nu uitgebreid naar meerdere cursussen.

“Met de kennis over Het Nieuwe Telen kan direct energie worden bespaard op de bedrijven. Dit betekent dat ondernemers nog duurzamer kunnen telen en bovendien geld besparen. Dit willen we graag samen met LTO Glaskracht Nederland in de cursussen onder de aandacht brengen”, aldus Jeroen van Buren, manager Glastuinbouw bij DLV GreenQ.

De cursus Het Nieuwe Telen is een initiatief in het kader van het programma Kas als Energiebron. Sinds 2014 zijn 25 verschillende groepen en meer dan 200 telers en teeltmanagers begonnen aan de cursus. Kas als Energiebron is het programma van het ministerie van Economische Zaken en LTO Glaskracht Nederland voor besparing en verduurzaming in de glastuinbouw.

Lees meer over de cursus Het Nieuwe Telen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven