In het Topsector project Het Nieuwe Verwerken worden nieuwe, duurzame technieken voor het verwerken en bewaren van bloembollen onderzocht. Onderzoekers met kennis van plantenwetenschappen, biotechnologie, marketing en gedragswetenschap houden zich onder leiding van Henk Gude van Wageningen Universiteit & Research bezig met dit project. Inmiddels is het onderzoekstraject halverwege en zijn er interessante resultaten te melden.

Wat is de impact van de laboratorium- en praktijkonderzoeken op uw bedrijfsvoering? Bent u zelf al op een andere manier met de duurzame verwerking van bollen bezig? Tijdens dit Flower Science Café bent u uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. Er is een drietal sprekers; zij vertellen u over de onderzoeksresultaten maar horen ook graag van u hoe weerbarstig de praktijk is. Een goede inhoudelijke discussie wordt op prijs gesteld, want alleen samen is het mogelijk een verandering teweeg te brengen.Op vrijdag 14 september is men te gast bij Akerboom machinefabriek, die het bedrijf deze middag speciaal toegankelijk maakt voor de bezoekers van dit Café. Er staat uiteraard ook een interessante rondleiding op het programma.

Programma
15.30 uur - Inloop
16.00 uur - Presentaties
André Hoogendijk van de KAVB bijt het spits af. Daarna is het woord aan Maurice Tax van Bright Spark. Hij geeft een toelichting over een prototype dat het bedrijf heeft ontwikkeld waarmee watergeefsystemen gereinigd en ontsmet kunnen worden met elektro-chemisch geactiveerd water (ECA). Henk Gude van Wageningen University & Research sluit de middag af en gaat onder andere in op een nieuwe techniek van het schuimen en spoelen van lelies.
17.00 uur - Rondleiding door Machinefabriek Akerboom
17.30 uur - Netwerkborrel
18.30 uur - Einde bijeenkomst

Aanmelden
Aanmelden kan door een mailtje te sturen.

bron: Flower Scienc. Foto: Bollen academie