Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iedere duurzaam opgewekt kW in Nederland in één overzicht

EnergieOpwek.nl biedt een overzicht van alle uit duurzame bronnen opgewekte energie in Nederland. Alle, inderdaad, omdat sinds afgelopen dinsdag naast energie uit zon en wind ook die van biogas, afvalverwerking en warmtepompen is toegevoegd. Zo wordt, as we speak - 8:57 - in totaal 353 MW zonne-energie, 101 MW windenergie (zee), 12 MW windenergie (land) en 351 MW uit biogas aan het net geleverd. Doel is om op ieder moment en voor ieder tijdvak inzichtelijk te hebben hoeveel energie er uit hernieuwbare bronnen gewonnen wordt.


Leuk om te zien, de grafiek van, bijvoorbeeld, gisteren. De gele lijn is de hoeveelheid zonne-energie, de horizontale groene lijn is biogas, de donkere en lichte blauwe lijnen zijn die van de windenergie op land en zee, helemaal onderaan is een lijn zichtbaar voor 'overige'. Gezamenlijk werd voor 2,22 GM aan energie geleverd, grofweg voor een kwart bestaand uit zonne-energie, 15% biogas, 58% wind en 2% overige.

Neem zelf een kijkje op EnergieOpwek.nl

bron: Energeia
Publicatiedatum: