Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
video Stedin

Zo switcht Bunnik Plant van fossiel naar duurzaam

"Zwart-wit gezien zijn we er altijd al mee bezig geweest", vertelt Frans Bunnik van Bunnik Plants. Met duurzaamheid wel te verstaan, want of er nu gebouwd of geĆÆnvesteerd moest worden, er energietransacties moeten plaatsvinden of er nieuwe planten moeten worden opgezet, in alles komt de vraag naar de meest duurzame manier van handelen naar voren.


Frans Bunnik voor de in aanbouw zijnde biomassaverbrandingsinstallatie. Afbeelding genomen uit onderstaande video

In onderstaande video van netwerkbeheerder Stedin vertelt Frans wat er concreet zoal aan duurzaamheid gedaan wordt. Zo heeft de kweker 8.500 zonnecollectoren liggen (waarvan de energieopbrengst voor 80% aan het net wordt teruggeleverd) en is men bezig met het installeren van een nieuwe biomassaverbrandingsinstallatie. Deze installatie zal dermate veel watercapaciteit leveren, dat daarmee ook tuinders en bedrijven in het naburige Rotterdam verwarmd kunnen worden. Bovendien wordt er relatief weinig CO2 bij uitgestoten. "De plant (kalanchoƫ) zelf verbruikt meer dan dat wij hier uitstoten, dus in die zin is het CO2 neutraal", aldus Frans.


Publicatiedatum: