Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Myplant & Garden 2018

Tholen - De vierde editie van de Myplant & Garden zit er weer op. Vrijdag sloot de Fiera Milano zijn deuren van een wederom drukbezochte beurs. In slechts vier jaar is de beurs uitgegroeid tot een van de grootste B2B tuinbouwbeurzen in Italië met een jaarlijks stijgend aantal standhouders en bezoekersaantallen. Dit jaar stonden er maar liefst 655 standhouders (waarvan 58 Nederlanders) en werden er 17.300 bezoekers verwelkomd. De beurs lijkt de Italiaanse tuinbouwsector weer een zetje in de positieve richting te geven.


Van linksboven mee met klok: Klaas Droog van MNP Flowers, Wim Zandwijk van Muller Bloemzaden , Cock van Bommel van Erfgoed en Richard Venema van Eden Collections.

Klik hier voor de fotoreportage

Over de afgelopen jaren heeft Italië, net als veel andere Europese landen, last gehad van de crisis. Ook de tuinbouwsector en vooral de sierteelt had last van de dalende vraag naar bloemen. Echter, de sierteelt schijnt zich langzaam te herstellen en dit was zeker te merken op de beurs. De standhouders waren optimistisch en dit creëerde een positieve sfeer op de beurs vloer.

Men is ook blij dat er eindelijk weer een goede beurs in Italië wordt georganiseerd na ongeveer 15 jaar. En dit verklaart waarschijnlijk ook de sterke groei van de beurs, niet alleen in het aantal standhouders en vierkante meters beursvloer, maar ook het aantal bezoekers. Sinds de eerste editie van de beurs, in 2015, is het aantal standhouders verdubbeld naar 655 en de beursvloer van 25.000 m2 naar 45.000m2 gegroeid. De bezoekersaantallen zijn ook meer dan verdubbeld: van 7.500 in 2015, naar 17.300 in 2018.

En dit is ook een sterke groei ten opzichte van vorig jaar. Toen stonden er 567 standhouders, had de beurs een grootte van 30.000m2 (de beurs is gegroeid naar 45.000m2 door de toevoeging van een derde hal (15.000m2)) en werd de beurs door 13.650 professionals bezocht. De organisatie is tevreden met deze stijgingen, en het bezoekersaantal was dit jaar zelfs boven verwachting. "Het aantal ligt een stuk hoger dan verwacht. Ons target was namelijk 16.000 bezoekers voor dit jaar, maar er kwamen er maar liefst 17.300", zegt Ferdinando Crespi van de Myplant & Garden.

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie
Myplant & Garden
myplantgarden.com