Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schoneveld Breeding wint "Japan Flower of the Year 2023-2024" met 'Illusia'

Schoneveld Breeding heeft de "Japan Flower of the year 2023-2024" gewonnen met 'Illusia'. Manager Huub van Oorspronk: "We zijn trots om als eerste land wereldwijd de bloem te presenteren aan Japan. De bloeiende potplant Illusia is een verrassing voor de markt. De plant werd gepresenteerd tijdens de Flower Trials in Japan in september 2023. We hebben voor Japan gekozen omdat dit type product gewaardeerd wordt op de Japanse markt."

De Japan Flower Selections(JFS) is de naam van een Japanse competitie voor nieuwe bloemenrassen. De Japan Selections Association organiseert deze competitie en gaf Illusia het volgende commentaar: "Anders dan traditionele rassen groeien de bloemen omhoog en lijken het net op kersenbloesems. De bloem is origineel met uitsteeksels op de binnenste bloemblaadjes. Daarnaast is hij luxueus en vernieuwend. De bloem heeft een goed doorbloeiend vermogen en een lange bloeitijd. Als gevolg van de compacte aard van de plant groeit hij omhoog. De charme van de plant verbetert je humeur. Het is een zaadgebaseerde F1-ras, heeft een goede kwaliteit en een hoge teeltefficiƫntie."

De presentatie van Illusia tijdens de Flower Trials Japan veroorzaakte veel 'oeh's' en 'aah's'. Al tijdens de eerste uren van de Flower Trials vroegen veel deelnemers of ze de bloem konden kopen. Huub van Oorspronk: "We konden alleen maar dromen van zulke reacties die we hebben ontvangen tijdens de Flower Trials afgelopen september in Nagano. Dit laat de grote potentie van Illusia zien binnen de Japanse markt en de rest van de wereld. We zijn 100% zeker van een succesvolle introductie en positionering op de markt."

Schoneveld Breeding lanceert Illusia officieel op de Nederlandse Flower Trials in week 24 in juni dit jaar.

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
www.schoneveld-breeding.com

Publicatiedatum: