Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 juni bij Van Aert Flowers in Breda

Toekomstbestendige pioenteelt op Innovatiedag Pioenroos

Vrijdag 7 juni 2024 wordt de Innovatiedag Pioenroos gehouden bij Van Aert Flowers in Breda met als thema 'Toekomstbestendige pioenteelt'. De dag wordt georganiseerd door Delphy en Vakblad 'v/d Grond' in samenwerking met het project Beeldende Bodem Brabant.

De pioenteelt ontwikkelt zich sterk, maar er zijn diverse uitdagingen nu en voor de toekomst zoals o.a. Phytophthora beheersing, gezonde bodem, beperking nitraatuitspoeling en mechanisering. Tijdens de Innovatiedag Pioenroos staat kennisontwikkeling voor een toekomstbestendige pioenteelt centraal.

Workshop
In de ochtend verzorgen Frank van der Helm en twee Delphy-adviseurs van 10.30 tot 12.15 uur een workshop over Phytophthora en vergelijkbare ziektebeelden in de pioenteelt. Frank van der Helm is lector bij Hogeschool InHolland en in het verleden onderzoeker zomerbloemen bij Wageningen UR. Het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt. Aanmelding is noodzakelijk, verkrijg uw ticket op de website (www.delphy.nl/evenementen).

Demo-workshop carrousel langs innovaties
Het middagprogramma is van 13.00 tot ca 16.30 uur en bestaat uit een demo-workshop carrousel langs verschillende onderzoeksobjecten, presentaties en demonstraties. Bezoek aan de Pioendag kan meetellen als een punt voor de spuitlicentie voor het deel teelt.

Alle onderdelen van de demo-workshop carrousel staan in het teken van duurzaam en efficiƫnt bodembeheer in hun eenjarige en meerjarige teelten en een toekomstbestendige teelt. Er is aandacht voor organische stofvoorziening en een presentatie over stikstofnormen en het voorkomen van nitraatuitspoeling. Er ligt een herbicidendemo bij Van Aert en er wordt aandacht besteed aan Phytophthora en kookbehandelingen van pioen. Ook zijn diverse standhouders aanwezig en vindt een demonstratie van robotisering onkruidbestrijding plaats.

Ondernemers leren van elkaar en van experts
De Pioendag wordt georganiseerd vanuit Beeldende Bodem Brabant. Dit project richt zich op het inzichtelijk maken van de toegevoegde waarde van integrale duurzaamheid en het verspreiden van kennis en ervaring over innovatieve bedrijfsstrategieƫn en duurzame verdienmodellen in akkerbouw, vaste plantenteelt, fruitteelt en bollenteelt, in provincie Noord-Brabant.

De Pioendag laat de dynamiek van de pioensector zien en biedt alle ruimte om in discussie te gaan over de toekomst van de pioenteelt. Kennis en netwerken zijn de basis voor sterke teelten. De Pioendag biedt daarvoor de ruimte.

Aanmelden
Bezoek van de Pioendag is gratis. Wel dient u zich aan te melden. Wilt u dat de bijeenkomst meetelt voor de verlenging van de spuitlicentie dan bedragen de kosten 80,- (excl. btw). Ticket(-s) verkrijgt u op de website.

Publicatiedatum: