Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

5% meer bezoekers op GreenTech Amsterdam 2024

Wereldwijd is er veel aandacht voor voedselzekerheid, veiligheid en de rol van technologie in het verduurzamen van de tuinbouw. GreenTech Amsterdam was vorige week het epicentrum van de tuinbouwsector. Ondanks de uitdagingen waar de sector voor staat, blijft innovatie bloeien, met tal van hightech voorbeelden zoals plukrobots, geautomatiseerde sorteermachines en drones die op de beursvloer te zien waren. Het evenement zag een opmerkelijke groei van 5% in bezoekersaantallen ten opzichte van 2023 en trok meer dan 12.200 bezoekers. GreenTech werd van 11 tot 13 juni gehouden in RAI Amsterdam.

In totaal namen 119 landen deel aan de beurs. De top 5 van vertegenwoordigde landen was Nederland, Duitsland, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en Canada.

Klik hier voor de fotoreportage

Mariska Dreschler, Director Horticulture - GreenTech Global: "De tuinbouwsector ervaart een mix van uitdagingen en kansen. De positieve energie op de beursvloer was zichtbaar, met talrijke nieuwe producten die werden gelanceerd. We ontvingen een recordaantal van 47 inzendingen voor de Innovation & Concept Awards. Opvallend was dat meer dan 45 officiële delegaties van landen aanwezig waren om getuige te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en inzicht te krijgen in de huidige trends. Belangrijke gespreksonderwerpen waren AI, data, arbeidsoplossingen, LED-technologie en water/energie-efficiëntie. De stands van onze 510 exposanten uit 40 landen toonden een schat aan machines, robots, drones en meer. Als GreenTech zijn we erg trots om het wereldwijde platformonderdeel van de sector te zijn waar alles samenkomt en nieuwe inzichten worden geboren."

Positieve reacties van bezoekers:
Luis Valdez (COO, Hyfood, Mexico): "We hebben op GreenTech Amsterdam echt de nieuwste innovaties gevonden die ons inspireren voor de toekomst en ons helpen met wateroplossingen. GreenTech heeft een enorm overzicht van wat er speelt in de tuinbouwsector."

Oualid H Khelifi (Oprichter & Managing Director, Anzul, Algerije): "Warmste, meest productieve en meest straight to the point evenement. Ik heb er echt van genoten."

Jonathan Lawson (Medeoprichter, Interius teeltbedrijven, Canada): "We zijn hier om onze internationale partners te bezoeken. Het is erg spannend om hier als Canadees bedrijf te zijn en vooral Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven te bezoeken. Of het nu veredelaars, telers of technologieleveranciers zijn."

Exposanten vertellen:
Mattijs Bodegom (Marketing communications Manager, Koppert, Nederland): "Wanneer GreenTech plaatsvindt, is het het episch centrum van de sector. Professionals uit de hele sector komen er samen, dit is zeer gunstig voor ons."

Xinghai Ni (productontwikkelaar MicroChain, Ningbo, China) Intelligent Technology Co, Ltd): "GreenTech is een geweldig evenement om de wereldwijde markt te betreden. Ik ben erg blij met het aantal bezoekers dat onze stand op GreenTech heeft bezocht."

Stan Hoeijmakers (Afzet en Marketing van Speciale Meststoffen en Biostimulanten, Van Iperen International, Nederland): "Wij geloven dat GreenTech echt dé marktplaats is voor de tuinbouwsector. Je vindt hier producenten van meststoffen, maar ook producenten van kassen. De hele markt is hier, dus dat is voor ons een kans om Van Iperen als merk en onze oplossingen te laten zien."

GreenTech Amsterdam 2025
De volgende editie van GreenTech Amsterdam vindt plaats op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 juni 2025 in RAI Amsterdam. De beurs is een wereldwijde ontmoetingsplaats voor alle tuinbouwtechnologieprofessionals met de focus op de vroege stadia van de tuinbouwketen en de huidige problemen waar telers mee te maken hebben. GreenTech wordt ondersteund door AVAG, de branchevereniging voor de glastuinbouwsector in Nederland.

Klik hier voor het fotoverslag

Publicatiedatum: