Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slimme schermen op GreenTech

Holland Scherming en Alumat Zeeman slaan de handen ineen voor twee schermonderdelen om energiebesparing, installatietijd en CO2-reductie verder te optimaliseren: Smart Leading Edge en Smart Closing Edge.


Smart Closing Edge

Smart Leading Edge: Schermprofiel met goede licht- en energiedichtheid
De Smart Leading Edge is een vernieuwd schermprofiel dat geschikt is voor alle horizontale schermen en zorgt voor een goede aansluiting op het spant van de kas. Dit betekent een goede licht- en energiedichtheid.

"Niet alleen de goede afdichting is een voordeel", zegt Maarten van Hagen, Sales Manager bij Alumat Zeeman. "Dankzij het compacte ontwerp is er tevens minder lichtonderschepping wat resulteert in een hogere teelt-opbrengst. Door het slimme ontwerp beschikt de Smart Leading Edge over dezelfde stijfheid als het huidige 30mm profiel, terwijl het smaller is vormgegeven. We hebben daarnaast gekozen voor rond rubber in plaats van plat rubber, wat voor een betere afdichting zorgt. Dit rubber wordt in het profiel gerold in plaats van getrokken, wat een snellere montage tot gevolg heeft."

Naast de prestatievoordelen draagt het Smart Leading Edge profiel ook bij aan CO2-reductie. "Door minder aluminium te gebruiken dan het huidige 30 mm profiel, heeft de productie een lagere ecologische voetafdruk. Het profiel is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een levensduur van minimaal 20 jaar. De eenvoudige montage en demontage maken het product bovendien geschikt voor recycling."


Smart Leading Edge

Smart Closing Edge
De Smart Closing edge is een slim aluminium profiel aan beide zijden van de tralie met een rubber afdichting ertussen dat in combinatie met de smart leading edge zorgt voor afdichting.

"Wij merken dat de populariteit van tweede en zelfs derde energieschermen de afgelopen jaren enorm is toegenomen", zegt Peter Rense, Commercieel Directeur bij Holland Scherming. "Steeds meer telers zien de voordelen in van extra schermen en investeren in deze energiebesparende toepassing. De toevoeging van een tweede energiescherm levert dan ook een behoorlijk rendement op. Niet alleen een aanzienlijke besparing op energiekosten, maar ook een verbetering in productiviteit van de gewassen."

Bij nieuwbouw wordt vanzelfsprekend al rekening gehouden met meerdere scherminstallaties. Bestaande kassen zijn echter vaak niet ingericht om een tweede scherm te installeren. "In deze kassen monteren we een tweede scherm op een dradenbed tegen de onderligger van de tralie", zegt Peter. "Doeken worden om het draad geniet en ter hoogte van de tralie ingeknipt. Het is een tijdrovende klus en de afdichting is niet ideaal, waardoor de energiebesparing niet maximaal kan zijn."

Installatie is snel en makkelijk
De nieuwe Smart Closing Edge kan op elke hoogte in de traliespant geplaatst worden en wordt om het spant geklemd. Het ronde rubber zorgt daarbij voor een goede afdichting. De klemmen zorgen ervoor dat het profiel goed op zijn plek blijft zitten. De Smart Leading Edge sluit aan op de Smart Closing Edge, zodat de afdichting goed is. Deze producten zijn het resultaat van een samenwerking tussen Holland Scherming en Alumat Zeeman.

Voor meer informatie:
Holland Scherming
Tel: +31 174 516 180
[email protected]
www.hollandscherming.nl

Alumat Zeeman
Tel: +31 (0)88 4000 800
[email protected]
www.alumatzeeman.com

Publicatiedatum: