Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

First Editions Eclipse Hydrangea macrophylla bekroond als beste nieuwe plant op BBC Gardeners' World Live

Het jaarlijkse BBC Gardeners' World Live-evenement ging deze week van start in Birmingham, en tienduizenden groene vingers waren als eersten op de hoogte van de Beste Nieuwe Plant 2024. Dit jaar ging de prestigieuze titel naar Hydrangea macrophylla First Editions Eclipse, die Hereford's Allensmore Nurseries de felbegeerde Peter Seabrook Award opleverde. In totaal waren er meer dan 100 inzendingen.

De Peter Seabrook Award eert de overleden Britse tuinbouwschrijver en -omroeper, die vanaf 1975 BBC-programma's zoals Gardeners' World presenteerde. De plant valt op door zijn donkerpaarse bladeren, die gedurende het hele seizoen donker blijven zelfs in zonnige warme klimaten.

De prijs wordt toegekend aan nieuwe planten die vóór 13 juni 2024 niet te koop waren voor het publiek in Engeland. Om in aanmerking te komen, moesten het nieuwe variëteiten zijn, kleurvariaties of kenmerken die een verbetering van een bestaande variëteit vormen.

Bron: Concept Factory

Publicatiedatum: