Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zuid-Korea opnieuw in top 5 landen met meeste bezoekers

GreenTech Amsterdam ziet bezoekersaantal weer stijgen

GreenTech Amsterdam is de afgelopen week door 12.200 bezoekers bezocht. Dat is een stijging van 5% ten opzichte van 2023, meldt de beursorganisatie. In totaal kwamen er mensen uit 119 naar landen naar beurshal RAI, waarbij bezoekers uit Nederland, Duitsland, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en Canada. In totaal telde de beursorganisatie 510 standhouders, verdeeld over 40 landen.

Van meerdere kanten kreeg de redactie te horen dat er opvallend veel Aziaten op de beurs waren. Dat is ook in de fotoreportage terug te zien, waarin we als redactie jaarlijks zoveel mogelijk standhouders op de foto proberen te zetten. De cijfers van de organisatie, waarin Zuid-Korea eruit springt als land met veel beursbezoekers, ondersteunen het beeld van een dominante Aziatische aanwezigheid.


Tebarex ontving een van de delegaties op de beurs, uit Zuid-Korea.

Na de editie van 2023 meldde de beursorganisatie ook al een stijging van de bezoekersaantallen. Dat jaar kwamen er 11.500 duizend bezoekers naar de RAI, toen 7% meer dan in 2022. Bezoekers kwamen toen uit in totaal 128 verschillende landen, 7 meer dan in 2022. De top 5 van vertegenwoordigde landen was toen Duitsland, China, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea (opnieuw) en Nederland.

Mariska Dreschler, Director Horticulture - GreenTech Global: "De tuinbouwsector ervaart een mix van uitdagingen en kansen. De positieve energie op de beursvloer was zichtbaar, met tal van nieuwe producten die werden gelanceerd. We ontvingen een recordaantal van 47 inzendingen voor de Innovation & Concept Awards. Opvallend was dat meer dan 45 officiƫle delegaties van landen aanwezig waren om getuige te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en inzicht te krijgen in de huidige trends. Belangrijke gespreksonderwerpen waren AI, data, arbeidsoplossingen, LED-technologie en water/energie-efficiƫntie. De stands van onze 510 exposanten uit 40 landen toonden een schat aan machines, robots, drones en meer. Als GreenTech zijn we erg trots om wereldwijde platform van de industrie te zijn waar alles samenkomt en nieuwe inzichten worden geboren."

De volgende editie van GreenTech Amsterdam vindt plaats van dinsdag 10 t/m donderdag 12 juni 2025.

Tegelijk met GreenTech Amsterdam zijn ook de Flowertrials weer gehouden. Ruim 5300 bezoekers, afkomstig uit meer dan 80 verschillende landen, kwamen hier dit jaar op af. Ook hier een stijging van 5% ten opzichte van de vorige editie, vorig jaar.

Voor meer informatie:
GreenTech Amsterdam
[email protected]
www.greentech.nl