Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Intelligent belichten met nieuwe lamp"

Signify presenteert de Philips GreenPower LED toplighting force 2.0. Het bedrijf belooft telers meer licht, dynamische kleurcontrole, hoge energie-efficiëntie en optimale lichtuniformiteit met de nieuwe introductie.

Hoge lichtopbrengst met hoge lichtuniformiteit
De TLF 2.0 introduceert nieuwe opties voor hoge lichtopbrengst tot 5150 µmol/s. Met extra licht in de juiste setpoints is het mogelijk om een hogere opbrengst te bereiken en het bedrijfsresultaten te verbeteren. De nieuw ontwikkelde Quadro-Beamlens zorgt voor uniformiteit in alle richtingen, zelfs bij een hoge lichtopbrengst. Hierdoor zijn er minder armaturen per oppervlak nodig, waarmee de installatiekosten worden verlaagd en de lichtefficiëntie wordt gemaximaliseerd. De rechthoekige bundelvorm zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling, zelfs op kortere afstanden tot de gewaskop. De nieuwe vlakke glazen afdekplaat maakt het reinigen eenvoudig, waardoor ook de onderhoudskosten worden geoptimaliseerd.

Dynamische meerkanaals kleurcontrole
Een ander opvallend kenmerk van de TLF 2.0 is de meerkanaals kleurcontrole in combinatie met het Philips GrowWise control systeem. Het stelt telers in staat het lichtspectrum dynamisch aan te passen voor nauwkeurige controle in de gewasontwikkeling en morfologie en optimaliseert de lichtopbrengst. De op maat gemaakte lichtrecepten zijn te integreren met bestaande klimaatcomputers en garanderen sturing op basis van externe factoren zoals de hoeveelheid zonlicht of snel veranderende energieprijzen om het energieverbruik en de opbrengst te beheersen en aan te passen aan de specifieke behoeften van het gewas en zijn ontwikkelingsfase.

Telers kunnen verrood licht onafhankelijk regelen voor speciale behandelingen aan het einde van de dag, of overschakelen naar het meest energie-efficiënte spectrum wanneer minder efficiënte delen van het spectrum niet nodig zijn. Deze flexibiliteit is vooral nuttig voor gewassen met variabele lichtbehoeften, zoals komkommer, chrysant of aardbeien, of voor de productie van jonge planten waarbij specifieke lichtomstandigheden tijdens de donkere seizoenen van vitaal belang zijn.

Draadloze of bekabelde bediening
Naast de bestaande bedrade bediening maakt de Philips GreenPower LED toplighting force 2.0 draadloze bediening mogelijk. In beide gevallen, zowel bedraad als draadloos, zijn er geen extra besturingskabels nodig, wat de installatie en het onderhoud vereenvoudigt. De draadloze besturingsoptie biedt afzonderlijke controle over elk compartiment in de kas, passend bij de groeifase van het gewas. Ook verlaagt het de installatiekosten bij renovatie van bestaande installaties.

Verhoogde energie-efficiëntie
De GreenPower LED toplighting force 2.0 werkt met maximale stroomgebruiksopties van 1040W, 1170W of 1400W en bereikt een lichtopbrengst tot 5150 µmol/s. Daardoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor lichtplannen. Met name voor nieuwe installaties. Met een rendement tot 3,9 µmol/J bij 100% lichtopbrengst is het volgens het bedrijf één van de meest energiezuinige LED-lampen die er zijn. Deze efficiëntie verlaagt de operationele kosten en ondersteunt milieuvriendelijke teeltpraktijken door het energieverbruik te minimaliseren. De demo is op de GreenTech Amsterdam te bekijken op stand 01.620.

Voor meer informatie:
Signify
Tel: +31 (0)40 275 00 00
www.signify.com
Publicatiedatum: