Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nick Weterings

Weterings Machinery vervangt dieselhandtractor voor elektrische variant

Tholen - "Dieselhandtractoren in de kas – eigenlijk mag het niet, maar het wordt vooralsnog gedoogd en het is dus tijd voor alternatieven," vertelt Nick Weterings van Weterings Machinery. Met name sierteelt en groentekwekers die in de volle grond telen gebruiken de handtractor nu nog volop voor diverse grondwerkzaamheden zoals het versnipperen van gewasresten en het frezen van de bodem.

Gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar, zoals de elektrische handtractor. Nick Weterings vertelt er meer over.

"De Arbeidsinspectie was al eens bij ons op bezoek geweest, gewoon om te vragen wat bij ons de ontwikkelingen waren. Twee jaar geleden zijn we begonnen aan de ontwikkeling van de elektrische handtractor."

Op 24 mei werden klanten die in de volle grond telen en loonwerkers uitgenodigd door Weterings Machinery, om eens met eigen ogen te kijken hoe dat nou zat met die elektrische handtractor. "We hadden 70 man over de vloer, daar kwamen een aantal leuke reacties op."

Hoog tijd, want de dieselmotoren voor deze vermogensklasse worden niet meer geproduceerd. "We hebben nog een voorraad staan van 15 stuks, maar dan houdt het op." Dat is geen reden voor paniek, want bestaande dieselhandtractoren kunnen geëlektrificeerd worden. Iets om over na te denken, weet Nick.

De elektrische variant van de handtractor, die in aanmerking komt voor de Energie-investeringsaftrek, is ruim een maand lang in de praktijk getest bij Beyond Chrysant en Novastar Lilies. Deze tests zijn succesvol verlopen, vertelt Nick. "Het is een goed alternatief voor de sierteelt en groentekwekers die nu nog met dieselhandtractoren werken."

NB. Wetering Machinery is volgende week aanwezig op de Greentech en te vinden in stand nr 2.400

Voor meer informatie:
Weterings Machinery
Nick Weterings
T: +31 174 351121
E: [email protected]
www.weterings.com

Publicatiedatum: