Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontmoet het team achter Recover

"Investeren in kwaliteit is inzetten op duurzame producten met een gegarandeerde levensduur." Het team van Beaulieu Technical Textiles stak de handen uit de mouwen en ging daadwerkelijk aan de slag. De marktbevragingen brachten raad en daad, het team zette in op samenwerking en de kracht van kennis en ervaring bij elkaar te brengen.

Het resultaat was een nieuwe lancering van de onkruidwerend gronddoek RECOVER. De kers op de taart was een feestelijke fotoshoot met het hele team. "Zeg nu zelf, als het hele team zo trots is dat ze graag poseren op het gronddoek, dan kunnen de planten toch niet anders dan ook stralen op datzelfde gronddoek."

Volgens Beaulieu Technical Textiles worden gronddoeken, die minstens 10 jaar worden gebruikt om onkruidgroei tegen te gaan, blootgesteld aan UV-stralen en temperatuurschommelingen die instabiliteit en krimp kunnen veroorzaken, evenals aan herhaalde zware mechanische belastingen.

Ontmoet het team en ontdek hoe ze erin geslaagd zijn om hun knowhow en vakmanschap te gebruiken.

De wetenschappers: Bet & Marie
Marie: "Een zeer belangrijke uitdaging tijdens deze ontwikkeling was de complexiteit om de behoeften van de markt te vertalen naar technische eigenschappen. Door out of the box te denken zijn we erin geslaagd om nieuwe testen te creëren om het gedrag van onze stof op het veld te simuleren en nieuwe normen te stellen."

Bet: "Tijdens de ontwikkeling van Recover vonden we het ook een uitdaging om alle lagen binnen ons bedrijf met elkaar te verbinden. Maar het is ons gelukt en we zijn erin geslaagd om de teelt, verkoop, marketing en ontwikkeling met elkaar te verbinden en samen sterker te worden."


Bet & Marie

De artiesten van de teelt: Laurent & David
Laurent: "De grootste uitdaging voor ons bij de ontwikkeling van Recover lag in de inzameling en verwerking van ons postindustrieel afval. We moeten altijd voorzichtig zijn met het verzamelen van afval en vervuiling vermijden om de zuiverheid van onze grondstoffen te behouden. De tweede uitdaging was het optimaliseren van het recyclingproces om de hoogst mogelijke kwaliteit PP te krijgen, die hergebruikt kan worden in onze extrusielijnen."

David: "Om de markt een perfecte oplossing te bieden, om de perfecte balans tussen alle specificaties te bereiken, moesten we het productieproces bestuderen. Daarom hebben we een nieuw programma ontwikkeld op onze weefgetouwen. Het specifieke Recover weefpatroon is het resultaat van dit geoptimaliseerde productieproces."


Laurent & David

De circulaire tovenaars: Audrey & Duchan
Audrey: "De afgelopen jaren wilden we overstappen van zuivere materialen op basis van virgin naar bandjes die minstens 40% gerecycled polypropyleen bevatten. Om dit te bereiken moesten we uitdagingen overwinnen op het gebied van productafmetingen en procesvariaties."

Duchan: "We zijn er nu erg trots op dat we een eindproduct hebben kunnen ontwikkelen dat even goed presteert als zijn zuivere tegenhanger. De tijd dat producten met gerecycled materiaal als minderwaardig werden beschouwd, ligt ver achter ons. We zijn blij dat we verder kunnen bijdragen aan dit deel van de circulaire puzzel."


Audrey & Duchan

De marktontwikkelaars: Maarten & Gerlinde
Maarten: "We hebben geluisterd naar onze stakeholders, naar de mensen die onze stoffen verkopen, installeren en gebruiken. We leerden dat er behoefte is aan een sterke, duurzame bodembedekker, met duidelijke voordelen voor gebruik op het veld en tegelijkertijd zo duurzaam mogelijk."

Gerlinde: "Samen met onze ingenieurs zijn we de uitdaging aangegaan om aan die marktbehoeften te voldoen met één oplossing: een geweven bodembedekker die gemaakt is om lang mee te gaan. Dit resulteerde in RECOVER: een duurzame geweven bodembedekker, sterk en duurzaam, met tot 35% CO2-reductie, eenvoudig te installeren, gebouwd om lang mee te gaan."


Maarten & Gerlinde

Voor meer informatie:
Beaulieu Technisch Textiel
Boulevard Industrial 3
Comines-Warneton, België
Tel: +32 (0)56 56 06 70
[email protected]
www.beaulieutechnicaltextiles.com

Publicatiedatum: