Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe CRUM CO2-meters

CO2-concentratie nauwkeuriger sturen dankzij slim meetinstrument

Horticoop Technical Services voorziet een groeiende vraag naar Crum CO2-meters. Dat vertelt Ben Hoogendoorn, salesmanager bij de totaalleverancier in water-, elektro-, licht- en klimaattechniek. Bij het bedrijf werken 90 mensen in totaal, waarvan 60 in de buitendienst, en zijn ze gewend om vragen van klanten vanuit een breed kader aan te vliegen en kostenefficiënte oplossingen aan te bieden die goed aansluiten op de bedrijfssituatie.

"Maatwerk is altijd mogelijk, maar meestal ook duurder en niet altijd nodig", merkt Hoogendoorn op in gesprek met Van Dijk heating. "Heel vaak kun je met standaard apparatuur die zich ruimschoots bewezen heeft, of met eenvoudige, slimme aanpassingen in bestaande systemen de oplossing vinden die de klant zoekt. Daarbij kijken we niet alleen naar de technische prestaties en de kosten bij aanschaf, maar ook naar de verwachte levensduur, verbruikskosten en bijkomende kosten voor service en onderhoud. Wij verkopen alleen producten waar wij volledig achter staan en die wij goed kunnen servicen om onze klanten blijvend te kunnen ontzorgen. Daar zijn we voor in de weer en ik geloof dat dit in de markt wordt herkend."

Ton van Dijk van Van Dijk heating kan zich vinden in de woorden van zijn wederverkoper. "Wij streven ook naar standaardisatie, omdat we onze organisatie daar veel efficiënter op kunnen inrichten. Het bespaart kosten en je hoeft niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Maar ook in ons geval geldt: maatwerk is altijd mogelijk."

Nauwkeurig doseren
Ook met standaard systemen en componenten kun je klanten in heel veel gevallen op maat bedienen. Ben wijst in dat verband op de nieuwe CRUM CO2-meters van Van Dijk heating, die recentelijk bij twee grote klanten van HCTS zijn geïnstalleerd. Hoogendoorn heeft hoge verwachtingen van het eenvoudige, maar slimme meetinstrument.

"Naarmate tuinbouwbedrijven minder aardgas verstoken en afhankelijk worden van externe CO₂, zullen de kosten voor CO₂ stijgen en wordt optimalisatie noodzakelijk", voorspelt hij. "Na energie-efficiëntie wordt CO₂ de volgende issue. Bedrijven zoals rozenkwekerij Marjoland in Waddinxveen en tomatenkwekerij Van Adrichem in Terneuzen, die volledig op restwarmte draait, willen daar nu al op inspelen. Het was echt een uitkomst dat jullie net met de CRUM-meters op de markt kwamen. Die vormen een goed en betaalbaar antwoord op de vraag hoe je de CO2-concentratie per kas of afdeling nauwkeuriger kunt sturen."


CRUM CO2-meter bij Marjoland

Revival voor Ecoster
Ton bevestigt dat de vraag naar de toevoermeters inmiddels een vlucht heeft genomen, ook vanuit andere landen. Op de vraag of de salesmanager nog andere trends bespeurt die voor zijn leverancier relevant zijn, zegt hij. "Ja, wel degelijk. In de komkommer- en tomatenteelt is de virusdreiging blijvend actueel. Bedrijven willen het risico van virusverspreiding via het gietwater zoveel mogelijk uitsluiten. We zien dat verhitting als betrouwbare, onderhoudsarme ontsmettingstechniek weer helemaal in de belangstelling staat. Wij hebben nog nooit zoveel Ecoster units verkocht als in de afgelopen vijf jaar." "Het assortiment van onze ontsmetters is nu ook breder dan tien jaar geleden", voegt Ton toe. "Dat zal zeker geholpen hebben."

"Daarmee zijn we weer terug bij af, namelijk maatwerk bieden met standaard producten", merkt Ben gevat op. "Om dat goed te doen, moet je kunnen luisteren naar de wensen en behoeften van klanten en installateurs. Die moet je vervolgens vertalen in praktische, betaalbare oplossingen. Ik denk dat daar jullie grootste kracht ligt. Jullie maken apparatuur waar onze klanten echt iets aan hebben, soms wel tientallen jaren zonder noemenswaardig onderhoud. Dat lukt niet iedereen."

Voor meer informatie:
Van Dijk heating
Tel: +31(0)30 656 38 44
[email protected]
www.vandijkheating.com


Horticoop Technical Services
[email protected]
www.hcts.tech

Publicatiedatum: